Ville kaste brandbomber: Skræmt væk af beboer

En knust rude og to molotovcocktails var at finde foran et rækkehus i Lystrup i det nordlige Aarhus. En mand og en kvinde blev senere anholdt i nærheden.

I et rækkehus i Lystrup vågnede en familie ved lyden af en knust rude. Det var søndag aften klokken 22.55.

I efterårsmørket fandt politiet to molotovcocktails, som er hjemmelavede brandbomber, liggende tæt på rækkehusene Lærkehaven. De var formentlig smidt af en 34-årig kvinde og en 40-årig mand. 

- De sigtes for at have knust en rude og for at have haft til hensigt at smide molotovcocktails ind i huset, dermed forsøg på brandstiftelse, fortæller Jakob Christiansen, der er pressemedarbejder hos Østjyllands Politi. 

Skræmt væk 

Efter at lyden af den knuste rude vækkede familien, løb de ud på gaden, hvorefter det formodes, at manden og kvinden blev skræmt væk. Derfor nåede de ikke at smide de hjemmelavede brandbomber mod huset, som det forventes at have været hensigten.

Politiet kom dog relativt hurtigt på sporet af den 34-årige kvinde og 40-årige mand. 

Mandag fremstilledes de i grundlovsforhør i Retten i Aarhus.

- En af beboerne forventes at skulle afgive forklaring i retten i en anden sag, som de anholdte er involverede i. Vi mistænker, at motivet bag forsøget på brandstiftelsen var at true dét vidne. Derfor er de også sigtet for vidnetrusler, siger pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Retten valgte ved grundlovsforhøret at løslade den 34-årige kvinde og den 40-årige mand. Begge er dog fortsat sigtet i sagen.