Villaejer opdagede indbrudstyv på nettet

25-årig mand anholdt, efter at beboer i Viby havde set ham på nettet

Indbrudstyven forsøgte at bryde ind i en bolig på Irisvej i Viby. Der er dog ikke nødvendigvis tale om en af de boliger, der ses på billedet. Foto: Google Maps

Foto: Google Maps

1 af 2

En årvågen beboer og et effektivt videokamera er årsag til, at en 25-årig aarhusiansk indbrudstyv skal tilbringe de kommende fire uger bag tremmer.

Onsdag kort efter middag fik en beboer på Irisvej i Viby via sit overvågningsudstyr besked om, at der luskede en person rundt i nærheden af huset.

På nettet kunne beboeren tydeligt se den ukendte mand. Han kontaktede straks politiet, og ud fra videooptagelserne var han i stand til at give betjentene et præcist signalement af gerningsmanden. 

Læs også Fedladen tricktyv stjal et armbåndsur

Da politiets patrulje ankom til området omkring mandens bolig, kunne betjentene genkende den mand, som ejeren af huset havde beskrevet.

Den 25-årige mand blev straks anholdt og sigtet for forsøg på indbrud. Han blev torsdag i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger.

Ifølge politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi er det ikke første gang, en privat beboer hjælper politiet med at fange en indbrudstyv efter at have spottet tyven via videoovervågning. 

Læs også 30-årig død af knivstik: Drabssigtet har meldt sig selv

- Det er ikke noget, der sker hver dag. Men vi oplever flere og flere episoder, hvor videoudstyr i private boliger er medvirkende til, at vi kan pågribe gerningsmændene, siger hun til tv2oj.dk.