Vil udvide Århus Havn - igen

Omsætningen på Århus Havn stiger i øjeblikket så hurtigt, at det kan være nødvendigt at fremrykke planerne om en havneudvidelse.

Foto: Colourbox

Godsomsætningen på Århus Havn, der er Danmarks største containerhavn, stiger i disse år så hurtigt, at havnen nu er syv år forud for eksisterende udbygningsplaner.

Ifølge en såkaldt masterplan for havnen fra 1997 var det målet i 2013 at nå en godsomsætning på godt 12 millioner tons. Men det mål er nu allerede nået.

- Vores vigtigste opgave er at sikre, at virksomheden Århus Havn hele tiden kan imødekomme den kapacitet, som vore kunder efterspørger, og det tager som bekendt nogle år at bygge nye havnearealer. Derfor er det nødvendigt, at vi i øjeblikket er meget opmærksomme på udviklingen i Østeuropa og Ruslands forventede medlemskab af WTO, som kan sætte yderligere skub i udviklingen, siger havnedirektør Bjarne Mathiesen.

Århus Havns godsomsætning steg i 2006 med 863.000 tons svarende til 7,6 procent. Årets samlede omsætning nåede dermed op på de nævnte 12,6 millioner tons. Containerne tegnede sig for en fjerdedel.

- Så selv om vi ofte har stor fokus på containerområdet, så viser tallene, at vores andre forretningsområder følger rigtigt pænt med. Derfor skal vi fremover også fokusere på at udvikle havnen på andre områder end ude i havet mod øst, hvor vi i løbet af de kommende måneder afslutter udbygningen af endnu en containerterminal, siger havnedirektøren.