Vil nytænke folkemusikken

Elever skal fortolke folkemusik til 2017

Et nyt projekt skal gentænke folkemusikken i Østjylland ved at få de unge musikskoleelever til at fortolke nogle af de ældste folkesange i Danmark.

Op mod Aarhus bliver kulturhovedstad i 2017 skal unge musikinteresseret dykke ned i deres bys musikhistorie. Det er Rethink Folk Music, der står bag projektet.

- Vi samler elever fra hele Midtjylland, som skal bearbejde de gamle sange og melodier. De skal blandt andet sende musikken rundt til forskellige byer i Europa, hvor andre elever så arbejder videre med melodien, og til sidst ser vi, hvordan det har udviklet musikken, fortæller projektleder i Rethink Folk Music Jens-Ulrik Kleemeyer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ifølge ham ligger der meget historie og kultur i de gamle sange og melodier, som er væsentlige at få med i kulturhovedstadsprojektet.

- Det ligger utrolig mange kvaliteter i folkemusikken. De sidste år har folkmusikken og mænd med fuldskæg vundet indpas, og der er noget specielt ved den midtjyske folkemusik. Hvis ikke vi tager fat i den, hvem gør så, siger Jens-Ulrik Kleemeyer.

Til januar mødes 100 musikskoleelever for første gang til et stævne, hvor de starter arbejde med fortolkningen af den gamle folkemusik.