Vil inddrage patienterne

Hospital vil sikre færre fejl og bedre behandling

01:36

Foto: Colourbox

1 af 2

Aarhus Universitetshospital vil nu som det første hospital i landet begynde systematisk at inddrage patienterne og deres pårørende for at sikre færre fejl, bedre behandling og større patienttilfredshed.

- Vi skal inddrage patienterne i at træffe nogle reelle valg, siger udviklingssygeplejerske Karen Damtoft Berntsen fra Neurokirurgisk Afdeling til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sygehusets 4500 læger og sygeplejersker skal i samarbejde med Videnscenter for Brugerinddragelse i Sundhedsvæsenet (ViBIS) og med støtte fra TrygFonden blive bedre til at imødekomme patienternes og de pårørendes ønsker i behandlingen.

Karen Damtoft Bertsen forklarer, at det blandt andet er vigtigt at få afklaret, hvorvidt de pårørende kan være en ressource eller ej:

- Fx skal vi blive bedre til at klæde patienten og de pårørende ordentligt på, når patienterne skal hjem igen. Det er vigtigt, at vi tænker den enkelte patients livssituation ind i behandlingen.

Indledningsvis skal de ledende læger og sygeplejersker på ni afdelinger blive klædt på til processen ved et kick-off-seminar i Aarhus.

Hør et interview med Karen Damtoft Bertsen i videoen øverst på siden.