Vil have ny belægning

Ødelagt granit-belægning på Åboulevarden skal udskiftes 

Rådmand Laura Hay går til budgetforhandlingerne i Aarhus Kommune på torsdag med et forslag om at anlægge et nyt kørespor i belægningerne ved Åboulevarden og Immervad.

Granit-belægningerne i på Immervad og på Åboulevarden - mellem Mindebrogade og Immervad - blev etableret i midten af 1990'erne.

Belægningerne er med tiden blevet ødelagt på grund af kørsel med tunge køretøjer - med knækkede, løse granitfliser til følge. Kommunen bruger årligt store beløb til at udbedre skaderne fra de tunge transporter.

 

- Både af sikkerhedsmæssige og æstetiske grunde er det vigtigt, at vi får gjort noget ved problemet. Da asfalten samtidig ikke er så dyr at vedligeholde som fliserne, er investeringen i den nye belægning også en økonomisk god ide, som vil tjene sig hjem i løbet af et par år. Det er afgørende, at vi fastholder en høj standard på gågadebelægningerne i midtbyen, så alle føler sig velkomne og kan færdes sikkert - og derfor er det nødvendigt at vi får en belægning på stedet, som den kan modstå den tunge kørsel, siger rådmand Laura Hay. 

 

Trafik og Veje har sammen med Stadsarkitekten udarbejdet et forslag, hvor der etableres et smalt kørespor i asfalt, som kan holde til tunge køretøjer, samtidig med, at den eksisterende belægning bibeholdes i arealerne ind mod bygningerne og ud mod åen.