Vil fjerne rygeforbud

Borgmesterkandidat angriber nye rygeregler

Rygeforbuddet, som netop er trådt i kraft for alle ansatte i Aarhus Kommune, skal fjernes hurtigst muligt.

Det mener Venstres spidskandidat ved det kommende kommunalvalg, Bünyamin Simsek.

Det nye forbud betyder, at ingen af kommunens medarbejdere fra i dag må tænde en cigaret i arbejdstiden, heller ikke hvis de går udenfor i en pause.

- Politikerne, som har vedtaget forbuddet, udøver ledelsesregime. I moderne ledelse inddrager og involverer man medarbejderne. Dette forbud er i stedet trukket ned over hovederne på folk, siger Bünyamin Simsek til TV 2 | ØSTJYLLAND.

En del af kommunens sundhedspolitik

Rygeforbuddet er en del af Aarhus Kommunes sundhedspolitik. Det blev vedtaget med stemmer fra S, SF og DF. Venstre støtter den nye sundhedspolitik, men er modstander af det totale rygeforbud.

Står det til Bünyamin Simsek skal forbuddet afskaffes og trækkes helt ud af kommunens sundhedspolitik efter næste valg. Derefter vil han inddrage kommunens medarbejdere i en proces, hvor man finder den bedste løsning i fællesskab.

 

- I en virksomhed af vores størrelse er der medarbejderfora og -udvalg, der løbende mødes. Rygereglerne kan diskuteres dér, så medarbejderne inddrages i processen, siger Simsek.

- Det er ikke så afgørende, hvad der til sidst bliver besluttet. Det vigtigste er, at alle bliver hørt. Ingen skal selvfølgelig udsættes for passiv rygning i arbejdstiden. Men det betyder ikke, at man ikke kan lave nogle fornuftige regler.

Se mere i fredagens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND.