Vil fange radikale unge på nettet

Jacob Bundsgaard efter møde i Washington

Onsdag var Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) blevet inviteret af Det Hvide Hus og præsident Barack Obama til at deltage i en konference om antiradikalisering i den amerikanske hovedstad, Washington DC.

Jacob Bundsgaard fortæller, at han mener, at indsatsen mod radikalisering af unge mennesker i højere grad skal flyttes over på internettet og de sociale medier.

Samtidig skal religiøse ledere inddrages mere end tilfældet er i dag i opgaven med at forhindre, at unge lader sig besnære af ekstremistiske holdninger:

- Rekruttering af terrorister sker i høj grad via internettet og de sociale medier, og det er en af de ting, der har været fokus på under dagens møder på konferencen, fortæller han i telefonen fra Washington til Ritzau og fortsætter:

Se også: Bundsgaard: Jeg er spændt

- Vi skal ofre mere opmærksomhed på, hvordan vi skaber modfortællinger til den fortælling, som terrororganisationer bruger til at rekruttere de her unge mennesker, og her er det vigtigt at få inddraget de religiøse ledere, som folk jo lytter til. Vi skal have personer i lokalområderne til aktivt at tage del i at lave modfortællinger til det billede, som ekstremistiske grupper prøver at bygge op, siger han.

At en borgmester for en dansk provinsby er inviteret til konferencen i Det Hvide Hus skyldes den såkaldte Aarhus-model - et samarbejde mellem flere afdelinger i kommunen og Østjyllands Politi, som forsøger at bekæmpe radikaliseringen af unge.

Jacob Bundsgaard var ikke blandt hovedtalerne på mødets første dag, men han havde mulighed for at præsentere den måde, som tingene gribes an på i Aarhus under møder med flere af deltagerne.

- Der har været en vis interesse for at høre om det, vi laver. Flere af deltagerne kender i forvejen Aarhus-modellen.

Men Aarhus-borgmesteren kan ikke kun give inspiration til andre, han kan også selv få noget inspiration med hjem:

- Jeg har især fået en del inspiration fra Minneapolis. Byen har et stort somalisk mindretal, og man har været rigtig dygtige til at få mindretallet til at tage hånd om og ansvar for sin situation, siger Jacob Bundsgaard.

Konferencen slutter torsdag, men fredag er Jacob Bundsgaard inviteret til at holde et oplæg om Aarhus-modellen af tænketanken Washington Institute.

TV 2's Jesper Steinmetz har mødt Jacob Bundsgaard i Washington. Se et interview med Bundsgaard i videoen øverst på siden.

Hans Jørgen Haysen

Kvinde sendte materiale til AGF og fældede Haysen

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

20141104-103344-2-1920x1280we

play Havbrugsejer beskyldes for massiv forurening - nu begynder retssagen