Vil ændre dagpenge-regler

SFer bryder med regeringens politik

Foto: Thomas A

SFs arbejdsmarkedsordfører, Eigil Andersen fra Aarhus, vil have ændret regeringens omstridte dagpengepolitik.

Han mener ikke, at regeringen kan byde arbejdsløse dagpengemodtagere at ryge ud i et sort hul efter årsskiftet.

Eigil Andersen, der også er valgt i Aarhus, bryder dermed med regeringens egen politik.

- Vi bliver simpelthen nødt til at redde de arbejdsløse, som mister dagpengene fra nytår og fremefter, fra økonomisk ruin. Det kan være op imod 20.000 personer, det kommer til at dreje sig om, og mange af dem kan ikke få en krone i kontanthjælp, siger Eigil Andersen til DR Østjylland.

- Det vil altså sige, at så er der tusinder af familier i Danmark, som er nødt til at gå fra hus og hjem og sælge deres bolig til en formentlig alt for lav pris. Vi kan ikke være bekendt at støde folk ud i mørket på den måde, så det må vi gøre noget ved.

Kan forlænge dagpengeperioden

Eigil Andersen mener blandt andet at regeringen kan forlænge dagpengeperioden.

- Hvis vi skal gøre noget, så drejer det sig om, at vi på den ene eller anden måde skal give dem dagpenge i en længere periode. Det kan for eksempel være ved at indfase den to-årige dagpengeperiode langsommere, så dagpengeperioden næste år bliver tre år. Men man kan også lave en midlertidig forlængelse af dagpengene, siger Eigil Andersen.

Eigil Andersen mener, det er nødvendigt at gå imod med regeringens - og dermed sit eget partis - politik, fordi situationen er meget alvorlig.

- Når jeg tænker på de mennesker, som det her går ud over, så bliver jeg ked af det, og jeg føler et stort menneskeligt ansvar for, at det her ender på en anden måde. Det ansvar mener jeg også, at regeringen må tage på sig, siger Eigil Andersen til DR Østjylland.