Video: Voksne mænd med små biler

Voksne, aarhusianske mænd mødes rundt om modelracerbanen i den lokale racerbilsklub for at udleve drengedrøm

- Der sker tit det, når man er i et parforhold og har været det i en del år. Så beslutter konen sig for, at det der med sex, det skal vi ikke bruge for meget tid på mere. Og så får mænd jo en hobby, og så går det galt, siger formand for Aarhus SlotCar Racing Brian Madsen og griner.

Hver onsdag mødes han med de andre medlemmer af racerbaneklubben Aarhus SlotCar Racing. Her medbringer alle medlemmerne deres forskellige modelracerbiler i forskellige klasser med deres forskellige reservedele for at køre ræs mod hinanden.

- Det har simpelthen taget overhånd. Jeg har mere derhjemme, og jeg kan ikke engang slæbe det hele med herud, siger Brian Madsen og fortsætter:

- Alt i alt er det ikke fordi, det er voldsomt dyrt. Der er selvfølgelig kontingentet for at få lov til at være medlem, og det er 100 kroner om måneden. Bilerne kan man som regel også godt få lov til at låne i starten, så man skal ikke ud og bruge 5000 kr. på en gang for at kunne være med. Men en enkelt bil eller to vil de fleste gerne have til at starte med, og så kan man som regel låne et håndtag først og så købe et håndtag på et senere tidspunkt. Og så kommer alle reservedelene, og hvad man ellers hen ad vejen får slæbt til sig af skrammel, siger formand Brian Madsen til programmet Livet + Det Løse.

Klassiske racerbiler kørte ræs i Silkeborg

Kan ikke lade være

Og det er ikke fra fremmede, at Brian Madsen har interessen. Hans far havde tidligere en Volvo-Klub.

- Så spørger de mig jo, om jeg ikke skulle med herud og prøve at se det her. Og jo, det kunne jeg da godt, men jeg skulle i hvert fald ikke være medlem. Og så var jeg jo herude en gang, og nu sidder jeg her med alt det her grej. Så det var så sådan, det gik jo, siger Brian Madsen.

Klubmedlem Kasper Laursen er også hængt ved i mange år. Han har været med siden klubbens begyndelse og kører sine modelracerbiler på 10. år. Og racerbanen tiltrækning stammer fra barndommen.

- Jeg har altid samlet på modelbiler og sådan nogle ting. Og når man så bliver ældre, så er det sjovt at køre på sådan nogle store baner, man ikke havde, da man var helt lille, siger Kasper Laursen, som til daglig er mekaniker.

Racerkørsel på grænsen mellem sjov og alvor

Klubben holder for det meste til i sit eget kælderlokale, men også i Randers og på Djursland ligger der klubber.

- Vi mødes en gang i mellem for at komme lidt sammen, og så kører vi mod hinanden på hinandens baner. Nogle af klubberne går mere op i det, hvor det er mere seriøst, end andre. Det her nede ved os, det er lige så meget for hyggens skyld. Men stadigvæk, det er jo altid lidt alvorligt alligevel. Så længe jeg kan vinde, så er det jo alle tiders, siger Brian Madsen.

Du kan møde Brian Madsen og Kasper Laursen i tv-indslaget øverst i artiklen.

Videoklippet er en del af programmet 'Livet + det løse', som sendes hver torsdag og fredag på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mistænkeligt dødsfald på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus Vest.

Politiet undersøger mistænkeligt dødsfald i Aarhus Vest

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

glatte veje glat vej vintertrafik trafik

Politiet advarer: Spejlglatte veje giver fem trafikuheld på en time

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job