Video viser mobning gennem børns øjne: - Lige før jeg kan mærke det i maven

På flere østjyske skoler markerede man fredag Skolernes Trivselsdag, der er en dag sætter fokus på at bekæmpe mobning

02:04

Mobning i skolen kan være svært at komme til livs. Derfor forsøger Børns Vilkår nu med en ny Virtual Reality-film, der skal vise mobning gennem et barns øjne.

TV2 ØSTJYLLAND viste videoen til nogle forældre, som så filmen gennem et VR-headset, og det gjorde tydeligt indtryk på dem. 

Læs også Skolernes Trivselsdag: God anledning til at bekæmpe mobning

- På det tidspunkt, hvor jeg skal op til tavlen og de alle sammen vender sig om, det er lige før, at jeg kan mærke det i maven, siger Svend Aage Sørensen.

- Jeg kan genkende den der ydmygelse og den der tristhed, man får indeni, siger Tina Workmark Jørgensen.

Fokus på digital mobning

Det er ikke kun den fysiske mobning, der er et problem, og derfor er der også fokus på, hvordan mobning spreder sig digitalt. Og for Svend Aage Sørensen virker det uoverskueligt, at skulle forberede sine børn på netop det.

- De er ikke kommet ind i den digitale æra endnu, men det skal de jo meget snart og jeg tænker, at det er ret uoverskueligt, hvordan man skal håndtere sådan noget her uden at proppe det ned i halsen på dem, men samtidig lære dem at agere i det, siger Svend Aage Sørensen. 

02:00

Skt. Knuds Skolen i Aarhus var en af de skoler, hvor der blev afholdt trivselsdag. 

Luk video

Mobning og trivsel på skoleskemaet

I denne uge har mange østjyske skoler haft mobning på skoleskemaet i anledning af skolernes trivselsdag. En af de steder, hvor børn er blevet klogere på trivsel er på Skt. Knuds Skole i Aarhus.

- Generelt er det en rigtig god klasse. Der er ikke mobning i 5.Y, men man kan ikke sige, at der aldrig vil opstå mobning, eller at der ikke har været mobning i en klasse. Det er der ingen skoler, der kan sige sig fri for, derfor er det vigtigt, at vi arbejder med det siger Lars Odgaard, der er lærer på Skt. Knuds Skole i Aarhus.

Man kan ikke sige, at der aldrig vil opstå mobning, eller at der ikke har været mobning i en klasse. Det er der ingen skoler, der kan sige sig fri for.

Lars Odgaard, lærer på Skt. Knuds Skole i Aarhus.

Andreas Rasch-Christensen, der er forsknings- og udviklingschef ved Via University College forklarer, at mobning også kan have konsekvenser senere i livet.

- Vi husker rigtig meget tilbage på vores skoletid også hvis vi har haft nogle uheldige oplevelser, og hvis man har stået uden for nogle fællesskaber, altså skolens sociale fællesskaber. Så kan det have en stor betydning for os, når vi bliver voksne efterfølgende.

Øverst i artiklen kan du se Virtual Reality-videoen og folks kommentarer til den.