Video: Stork spankulerer rundt og spiser sandwich nær Aarhus

Et noget uventet, men glædelig gæst har indfundet sig i aarhusiansk forstad

Man siger, at storken flyver til de varme lande om vinteren, men det er åbenbart ikke dem alle, der har husket det i år.

Torsdag formiddag måtte Jens Jørgen Dyrbjerg og Jacob Nansen slå øjnene en ekstra gang op, da de kom forbi en mark i Aarhus-forstaden Viby.

På en mark ved en nærliggende landejendom og parcelhusvarter på Onsholtgårdsvej vandrede den tyndbenede fugl rundt, som var det dét mest normale at gøre. De to arbejdsmænd, som ellers havde travlt med at køre jord med deres traktorer fra Viby til Stravtrup, stoppede derfor op for at kigge nærmere på storken.

- Så kom den hen til os og fløj lidt rundt om vores traktor. Jeg gav lidt brød til den, fortæller Jens Jørgen Dyrbjerg til tv2oj.dk.

Kuk i kompasset: Frysende stork set i Østjylland

Storken var formentlig meget sulten og fik også en bid brød fra Jacob Nansen, som donerede sin frokost:

- Den gik rundt og hakkede i jorden, så jeg gav den min sandwich. Jeg har også givet den nogle rejer og noget pitabrød. Jeg ved ikke, hvad storke de spiser, men det ser ud til, at den fryser.

Overrasket over synet

Torsdag eftermiddag går storken fortsat rundt på marken. Jens Jørgen Dyrbjerg og Jacob Nansen har holdt øje med den hver halve time, hvilket passede med hver gang de kom tilbage for at hente mere jord til en støjvold.

De er begge overraskede over, at storken fortsat befinder i Danmark:

- På den her årstid plejer de jo ikke at være her. Den må være blevet forvirret af den milde vinter og ræsonneret sig frem til, at det ikke kunne betale sig at flyve syd på, siger Jens Jørgen Dyrbjerg, som har set flere storke gennem sit liv:

- I de baltiske lande er det ikke noget særsyn at se for eksempel fire-fem storke på en mark, men det her er usædvanligt.

Fordi storken har spankuleret rundt på marken i flere timer, lykkedes det Jacob Nansen at filme en video af storken. Du kan se videoen øverst i artiklen.

Nedenfor kan du også se en video filmet af Rasmus Billeskov. Han opdagede storken, der var fløjet videre til en børnehave i Viby torsdag eftermiddag: