VIDEO: Se togulykke fra 1. marts 1994

Togulykken i 1994 var den værste ulykke i flere år, og seerne fulgte med på TV 2 | ØSTJYLLAND

02:04

1 af 2

For 22 år siden - den 1. marts 1994 - skete der en togulykke ved Mundelstrup uden for Aarhus. Et IC3-tog kørte sammen med et regionaltog. To lokomotivførere og tre passagerer blev alvorligt kvæstet, og 10 passagerer kom lettere til skade.

Der var dengang ingen forklaring på, hvorfor det påkørte regionaltog holdt stille, og hvorfor det kørende IC3-tog ikke blev advaret i tide. Men nyheden var stor i det østjyske. Ikke mindst fordi, at regionen var ramt af sne, som ikke gjorde situationen nemmere.

TV 2 | ØSTJYLLAND lavede et nyhedsindslag om togulykken på dagen, og det skabte seerrekord tilbage i 1994. Hele 48 procent af de østjyske tv-seere så TV 2 | ØSTJYLLANDs nyhedsudsendelse samme aften.

Værste ulykke i mange år

Og det er måske heller ikke så mærkeligt, at historien interesserede folk. Falck betegnede ulykken og redningsarbejdet, som det værste i mange år. Der var et voldsomt snevejr, der gjorde det hele meget besværligt.

VIDEO: Så vildt var snekaoset i Østjylland for 20 år siden

20 redningskøretøjer måtte kæmpe sig igennem sneen for at nå ud til ulykkesstedet, og der gik op mod to timer, før de første kvæstede kunne komme til behandling på Aarhus Kommunehospital og Amtssygehuset.

- Det er det værst tænkelige tidspunkt, det kan ske på, fordi det fyger ret kraftigt herude, og den vej, vi kørte hertil på, er nu sneet til, og vi har så fundet en anden vej her, hvor vi holder nu. Dér har sneplovene været igennem, så vi regner med, at det går, udtalte Carsten Aagaard, distriktschef for Falck i Århus Amt, tilbage i 1994.

I videoen øverst i artiklen kan du se hele indslaget om togulykken fra den 1. marts 1994.