VIDEO: Se julemanden tænde 700.000 LED-lys i Aarhus

En stjernehimmel på 700.000 LED-lys blev fredag aften tændt på strøget i Aarhus. En prominent gæst fra nord kickstartede showet. Se video nederst i artiklen

Så er det blevet jul på strøget i Aarhus.

Ældre fra et aarhusiansk plejehjem tog del i arrangementet med en lysende parade på rickshaws.

1 af 2

Sidste fredag blev julelysene tændt på facaden af stormagasinet Salling i Aarhus, og i dag var turen så kommet til resten af midtbyen.

700.000 LED-lys fordelt på knap en kilometer. 

Her var det selveste julemanden, der trykkede på kontakten, da 700.000 LED-lys tidligt fredag aften blev tændt på stjernehimlen over Strøget.

Læs også Julemanden kommer til byen: Tænder helt ny stjernehimmel

- Juleparaden har jo i mange år været et kæmpe tilløbsstykke for især børnefamilierne, og i år kan de som noget helt nyt glæde sig til at se julemanden føre paraden an siddende på toppen af et flot grønt julelandskab, siger direktøren for Aarhus City Forening, Claus Bech, i en pressemeddelelse.

Se lysene blive tændt i videoen her:

Syngende parade

Som noget nyt i år var der en lille syngende parade med til jylelys-tændingen. Julyepyntede rickshaws med ældre fra plejehjemmet Åbygård skabte ekstra stemning til arrangementet. 

Og der var gjort meget ud af at julepynte køretøjerne. 

Det er da flot, så kan vi blive set. Arrangementet er godt for både børn og ældre.

Aase Gade Pedersen, beboer plejehjemmet Åbygård

- Det er da flot, så kan vi blive set. Arrangementet er godt for både børn og ældre, lød det fra beboeren Aase Gade Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND. 

- Det er en herlig aften, hvor vi også kan drille hinanden lidt, og det gør vi så, supplerede social- og sundhedsassistent Bo Kenneth Rasmussen. 

01:30

VIDEO: Her kan du se plejehjemmet Åbygårds forberedelse til julelys-arrangementet, hvor de var en del af en syngende parade. 

Luk video