VIDEO: Se den nye bypark på Aarhus Ø

En 25.000 kvadratmeter grøn bypark på Aarhus Ø er nu officielt indviet.

Den nye bypark Pier 2 er søndag officielt blevet indviet.

- Folk er flokkedes hertil, og det viser jo, at der er et stort ønske om, at vi skal gøre Aarhus mere grøn - også inde i den centrale del af byen, siger borgmester, Jacob Bundsgaard (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

På bakketoppene i parken er der plantet til med "hjemmehørende arter", som skulle kunne klare det maritime miljø.
På bakketoppene i parken er der plantet til med "hjemmehørende arter", som skulle kunne klare det maritime miljø.

I første omgang er byparken midlertidig for at undersøge, hvad der fungerer i forhold til planter, faciliteter og aktiviteter.

- Vi bruger det her sted til at eksperimentere og udvikle på, i forhold til hvordan vi kan udvikle mere vild natur inde i den centrale del af byen. Så det er et eksperiment, og så skal vi bruge de erfaringer, vi får her, til at lave grønne områder andre steder rundt omkring i byen, siger Jacob Bundsgaard.

- Så vi kan gøre Aarhus til en mere grøn by, hvor man altid har mulighed for at komme ud og nyde naturen, også selvom det er bynært.

Hvor længe den midlertidige bypark ved Pier 2 skal eksistere, kan borgmesteren ikke svare på.

- Vi har ikke sat nogen bagkant på det, og jeg tror, det er vigtigt, at vi giver os god tid til at finde ud af, hvordan vi laver bynær natur på en ny måde, hvor det bliver vildere, og hvor biodiversiteten bliver øget.

Det er jo et mere råt udtryk her ved Pier 2 end for eksempel ved Botanisk Have. Hvordan kan det være, at det skal være sådan?

- For det første er det jo en gammel industrihavn, så vi bliver nødt til at prøve os lidt frem i forhold til, hvad der kan gro her. Derudover så ved vi jo, at vild natur øger biodiversiteten, og det har vi også brug for inde i den centrale del af byen, siger Jacob Bundsgaard.

Teknik og Miljø i Aarhus Kommune fortæller, at de har fået aftaler i hus med en række samarbejdspartnere, som vil sørge for, at der i de kommende år bliver masser af liv i parken - både til vands og til lands.

Se et indslag om den nye bypark herunder:

Video: Mange af os er vokset op med byparker præget af friserede græsplæner og velordnede blomsterbede. Alt sammen mest til pynt. Men i dag bliver byparker designet anderledes. De skal helst ligne vild natur, og så skal de først og fremmest inspirere til samvær og aktivitet.