VIDEO: Pernille maler 15.000 års danmarkshistorie på gangsti

Bliv klogere på Danmarks historie med en gåtur ved Risskov i Aarhus. Her har Pernille Rosenfeldt malet stribevis af små historier, der dykker ned i den lange historie.

Går man en tur ved Risskov i Aarhus, får man ikke kun kilometer i benene og udsigt over Aarhusbugten. Pernille Rosenfeldt er nemlig i gang med et større projekt, hvor alle får mulighed for at blive lidt klogere på vores allesammens danmarkshistorie.

På en gangsti har hun tegnet vigtige momenter i historien – og hvert enkelt år er en centimeter, hvilket vil sige, at der hen over de 900 meter er 15.000 års historie.

Tanken er i virkeligheden ret simpel.

- Jeg håber, at folk får en fornemmelse af, hvor lang historien er, siger Pernille Rosenfeldt, der har tegnet og skrevet det hele.

Kom med på tur i Danmarkshistorien.

Det har taget omkring en uge at male de første 14.000 år af vores historie, og her bliver man blandt andet klogere på, hvornår hjulet kommer til Danmark. Hun regner med, at det vil tage en uges tid at få den sidste del af historien med.

Og selvom hun er alene om projektet, får hun masser af sparring i løbet af processen.

- Hver gang jeg sidder her, er der hundredevis af mennesker, der stopper op og siger, hvor fedt de synes, det er. Det er det fedeste ved at lave det, siger Pernille Rosenfeldt, der til dagligt læser til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus.

For at historien ikke skal forsvinde for øjnene af hende og alle andre på stierne ved første regnskyl, har hun fundet en speciel betonmaling, så malerierne holder længere.

Noget, hun har fået lov til at Aarhus kommune.

- Vi vil gerne understøtte, når borgerne har nogle sjove idéer, og egentlig håber jeg, der kommer flere af den slags projekter. Det er noget, vi arbejder meget med – det her med at formidle kunst og historie i det offentlige rum, siger Marie Cecilie Overgaard Nielsen, der er projektleder i Aarhus kommunes teknik- og miljøafdeling. 

- Det er megafedt, og jeg synes, der skulle være noget mere af det. Det er oplysende, og det er en god måde at blive introduceret til historie, siger Lone Schmidt fra Aarhus, der er en af dem, der er "faldet" over kunstværket.
- Det er megafedt, og jeg synes, der skulle være noget mere af det. Det er oplysende, og det er en god måde at blive introduceret til historie, siger Lone Schmidt fra Aarhus, der er en af dem, der er "faldet" over kunstværket.


politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

Lena Bagger

play Spastisk lammet råber om hjælp: - Det er opslidende

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

190621 sygepljersker i strejke demo 1930 VTR Still

play Så begyndte strejken: Sygeplejersker får støtte fra Folketinget

20210412-183431-L-1920x1280we

To ud af tre forældre vil lade deres børn blive vaccineret

Dagens mest læste