Video: Nu er supersygehuset i Skejby officielt åbent

Det nye universitetshospital er mandag eftermiddag blevet indviet ved en festlig ceremoni

00:20

Alle de fine folk er fredag til stede ved det nye hospitalsbyggeri i Skejby. Fredag eftermiddag blev supersygehuset nemlig officielt indviet, og snoren blev klippet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og regionsrådsformand Bent Hansen i kyndigt samarbejde.

Hospitalet er det første og største af de 15 kvalitetsfondsbyggerier, der er i de kommende år skyder op over hele landet. Det og mange andre positive elementer ved byggeriet fremhævede flere af talerne til indvielsen da også.

Udover statsministeren og en stolt regionsrådsformand erklærede Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard (S) sin store glæde over byggeriet.

00:52

VIDEO: På det nye supersygehus vil en gruppe frivillige guider hjælpe pårørende og patienter til at finde rundt i de store bygninger. 

Luk video

Det nye supersygehus har kostet 6,35 mia. kr., og har været undervejs siden det første spadestik i oktober 2009. I alt er det fire hospitalsmatrikler i Skejby, der samles under samme tag. 250.000 kvadratmeter er nyt byggeri, imens 160.000 kvadratmeter kommer fra det eksisterende hospital i det nordlige Aarhus.

Udover de store hospitalsarealer kommer der et nyt psykiatrisk center, Dansk Center for Partikelterapi og et kæmpe p-hus ved supersygehuset. 

For at det nye hospital kan tilgås bedst muligt, er der etableret 2,8 km ny ringvej og tre nye hovedadgangsveje i Skejby.

Undervejs i byggeriet har det nye universitetshospital været meget i vælten, fordi regionen løbende har måttet finde besparelser, og sygehuset er også af forskellige årsager blevet forsinket. Helt færdigt står det efter planen da også først i 2019. 

01:48

VIDEO: Få et tilbageblik på sygehusbyggeriet indtil nu lige her. 

Luk video