VIDEO: Nu bliver busskure på Klostertorvet i Aarhus fjernet

Onsdag blev de sidste busskure på Klostertorvet i Aarhus fjernet. Busskurene har været tilholdssted for en gruppe af byens udsatte borgere

00:25

Som et led i udviklingen af området ved Klostertorvet besluttede Aarhus Kommune at nedlægge busskurene på pladsen.

Gennem efterhånden mange år har der været problemer ved Klostertorvet i det centrale Aarhus, hvor især mange udsatte og hjemløse har skabt utryghed. 

Læs også Hjemløse skal væk fra torvet: Nu bliver busskure fjernet

Derfor besluttede kommunen i sidste uge at fjerne de fire busskure ved torvet i et forsøg på at få de udsatte til at opholde sig andre steder i byen. Onsdag aften blev de sidste busskure på Klostertorvet så fjernet. 

De forretningsdrivende i området mener, at det markante tiltag er nødvendigt.

- Jeg vil understrege at vi på Klostertorvet hjertens gerne tager vores andel af byens diversitet. Men Klostertorvet kan ikke, som det har gjort de sidste par år, rumme mere eller mindre hele byens klientel af socialt udsatte, så der må gøres noget nu, siger Claus Høj Broberg, der er restauratør hos Canblau og talsmand for de erhvervsdrivende på Klostertorvet. 

01:22

VIDEO: For at øge trygheden på torvet, er de handlende også gået sammen om hyre vagter til at patruljere i området. Se mere i indslaget her. 

Luk video

Nødvendigt at fjerne busskure 

Da beslutningen blev taget i sidste uge, fortalte rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), at det er en nødvendighed at fjerne busskurene. 

- For mig er det vigtigt at lytte til de handlende på Klostertorvet, og de har gjort det meget klart, at de er frustrerede over den nuværende situation. Med de øvrige forandringer på torvet har vi nu en oplagt mulighed for at forsøge at normalisere forholdene på torvet, sagde Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Han var samtidig bevidst om, at forholdene for buspassagerene bliver forringet.

- Men det er desværre nødvendigt at handle for at løse den anspændte situation i området. Det er en sag med mange holdninger, og derfor er der også i første omgang tale om et forsøg, som forhåbentligt giver os værdifulde erfaringer, sagde han.

Nu er busskurene blevet kørt på depot på ubestemt tid, men som minimum frem til efteråret, hvor der så vil blive evalueret på forsøget.