VIDEO: Mary indvier det nye familiehus i Skejby

Tirsdag var Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary med til at præsentere udvidelsen af Trygfondens Familiehus

Det var en stor dag på det populære Trygfondens Familiehus i Skejby tirsdag. Her var der kongeligt besøg, da stedets store udvidelse blev indviet. Kronprinsesse Mary var med til at markere, at familiehuset vokser fra 12 til 22 værelser.

quote Der er ingen tvivl om, at familiehuset har stor betydning for de familier i en svær tid. Her får de trygge og omsorgsfulde rammer

Kronprinsesse Mary

Hun klippede først den fine røde hæklede snor, som nogle af de børn, der er i familiehuset lige nu, havde lavet, hvor efter hun fik rundvisning af stedets leder Vinni Stenholt.

- Der er ingen tvivl om, at familiehuset har stor betydning for de familier i en svær tid. Her får de trygge og omsorgsfulde rammer, og de kan holde samværet i en svær tid, sagde Kronprinsesse Mary.

Mary fik lejlighed til at hilse på nogle af de familier, der benytter stedets faciliteter, og faktisk er det ikke første gang, hun ser familiehuset. Også for fem år siden gæstede hun Trygfondens Familiehus.

- Det er en stor fornøjelse at se udvidelsen - nu kan huset glæde og rumme endnu flere familier, lød det fra hende.  

Over for Kronprinsessen påpegede både de ansatte på hospitalet og de familier, der har boet på familiehuset under et sygdomsforløb, vigtigheden af stedet og dens store gavn for især de pårørende.

Gør en kæmpe forskel

- Trygfondens Familiehus har afgørende betydning for familierne, der bor der. Familierne finder ro, og det hjælper de syge børn til bedre at kunne klare behandlingerne, når de kan være sammen med deres familier i trygge hjemlige omgivelser lige ved hospitalet, siger Marie Rosbjerg, oversygeplejerske ved Børn og Unge på Aarhus Universitetshospital.

Med til indvielsen var flere af de familier, der under sygdomsforløb har haft gavn af familiehuset. En af dem er familien Damsø Petersen fra Nordsjælland, der boede 106 dage på stedet i forbindelse med deres yngste datters kræftbehandlingsforløb.

- De ansatte og frivillige i huset gør et fantastisk stykke arbejde og en kæmpe forskel. Det varmer meget at mærke deres engagement og indlevelse, når ens familie er i krise, fortæller familien Damsø Petersen om familiehuset.

Alt i alt var det en god dag i familiehuset, som nu ser frem til at kunne hjælpe endnu flere familier. 

- Vi glæder os over at kunne byde flere familier velkomne. De ti nye værelser giver os endnu bedre mulighed for at hjælpe familier i en svær periode. De nye værelser er opdelt i soverum og familierum, i modsætning til de nuværende som er et samlet rum. For selvom det er rart at være sammen som familie, kan det også være godt at kunne være lidt for sig selv, siger Vinni Stenholt, daglig leder af Trygfondens Familiehus.

Du kan se billeder fra dagens indvielse øverst på siden. 

20200318-160329-L-1920x1079we

Aarhus Universitetshospital er klar til strejke: Patienter vil få besked om ændringer

Vaccination

Østjyder udskyder vaccinestik for at tage på ferie

Untitled design (9)

Første besked fra Christian Eriksen: Jeg har det fint efter omstændighederne

Drone HIKC

play Lucas svinet til efter kamp – fodboldspiller får karantæne resten af året

Alex Bach, SuperBrugsen Spentrup

play Alex opfordrer stadig sine kunder til at bruge mundbind

Faste vaccinationssteder på vej

Vaccineplan skrider igen: Østjyderne må vente

Dagens mest læste