VIDEO: Hollywood-stjerne gæstede Aarhus til awardshow

Skuespiller Ashton Kutcher var med til at hylde de bedste unge talenter i kampen for en bæredygtig verden

02:52

Mandag var et af højdepunkterne til Unleach festivalen i Aarhus kåringen af de unge talenter, der er kommet op med de bedste løsninger på verdens globale udfordringer. Med til at overrække hæderen til de unge var Hollywood-stjernen Ashton Kutcher.

Han har gennem de seneste år gået aktivt ind i kampen for et mere bæredygtigt samfund, og han havde mange flotte ord med på vejen til de i alt 1000 unge problemknusere.

02:25

Se mere fra festivalen i indslaget her. 

Luk video

- Det kan virke som en umulig opgave at bekæmpe fattigdom, ende hungersnød og stoppe klimaændringerne, og det er let at kigge på de ting og tro på, at det ikke kan lade sig gøre, lød det fra Ashton Kutcher.

Men en del af løsningerne skal komme fra unge talenter, som dem der har været samlet i Aarhus søndag og mandag, var han enig i.

I Løvens Hule

Talenterne kommer med spændende baggrundshistorier, utrolige ideer og en stor passion for at ændre verden. De har både været i København og på højskoler rundt omkring i landet, men hele programmet kulminerede i Aarhus.

- At løse problemerne er ikke kun muligt, men sandsynligt på grund af jer, sagde Ashton Kutcher, inden han kårede gruppen "Waterteam 14" som vinderen af konkurrencen.

Læs også Ny forskning fra AU: Kræft kan i fremtiden findes i blodet

De unge skulle nemlig komme med deres egne ideer på løsninger af de globale udfordringer. Ideerne skulle så igennem en udvælgelsesproces på Aarhus Universitet, inden de bedste fjorten skulle pitches foran et team af "løver" i et "Løvens Hule" setup.

Og mandag aften blev vinder-gruppen så kåret og hyldet af blandt andre den amerikanske skuespiller. 

Du kan se et klip fra kåringen i Musikhuset mandag øverst på siden.