Video: Her ankommer Kronprins Frederik til rejsegilde

En veloplagt kronprins Frederik ankom til Aarhus Ø for at deltage i rejsegilde for sejlsportcenter

Kronprins Frederik havde vind i håret, da han ankom i speedbåd til Aarhus Internationale Sejlsportscenter, der er ved at tage form.

Sejlsportscenteret, der ligger på spidsen af Aarhus Ø vil være omdrejningspunkt for VM i sejlsport 2018.

quote Det er dejligt for sejlsporten og for Danmark og for Aarhus

Kronprins Frederik

- Det er jo fantastisk i sig selv. Et fantastisk monument som er på vej til at blive brugbart, og vi kommer til at kunne se meget til det. siger kronprins Frederik.

Kronprins Frederik har selv stor interesse for sejlsport og blev sidste år protektor for det kommende verdensmesterskab, der afholdes i Aarhus Bugt i 2018.

Kronprinsen glæder sig over Aarhus Internationale Sejlsportscenter og tror det bliver et fantastisk monument.
Kronprinsen glæder sig over Aarhus Internationale Sejlsportscenter og tror det bliver et fantastisk monument.

- Jeg håber det bedste for de danske drenge og piger, som stiller op i de forskellige OL-klasser. Jeg tror lige så meget, at vi skal glæde os over den store del af sejlerverdenen, som kommer fra det store udland, som kommer hertil og vil sig wow. Det er dejligt for sejlsporten og for Danmark og for Aarhus, siger kronprins Frederik. 

Der skal sejles i alle 10 olympiske bådklasser ved VM. Det betyder, at hele Aarhus Ø kommer til at syde af aktivitet, når 1100 både, 1500 sejlere og dertil 1500 officials og trænere vil deltage i stævnet.

Den officielle tale ved rejsegildet blev holdt af Aarhus’ borgmester Jacob Bundsgaard. Desuden var kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) til stede ved rejsegildet.

Se kronprins Frederik ankomme til Aarhus Ø i videoen øverst i artiklen.