VIDEO: Her ankommer dronningen til juleferien i Aarhus

Dronning Margrethe er nu ankommet til Aarhus, hvor hun skal fejre jul på Marselisborg Slot

Onsdag eftermiddag ankom dronning Margrethe med tog til Aarhus. Her skal hun fejre jul på Marselisborg Slot med hele familien. Og nu er al bagage og de berømte gravhunde så på plads i Smilets By.

Dronningen ankom i stor hemmelighed, da tidspunktet for ankomsten til Aarhus ikke var officiel. Derfor var det kun meget få, der tog imod hende på sporet ved Godsbanen, hvor hun blev ført videre over i en kronebil.

Herfra gik turen så videre til Marselisborg Slot, hvor hun skal fejre jul med hele familien.  

Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik holder nemlig også jul på Marselisborg Slot. De tager selvfølgelig prins Christian, prinsesse Isabella, prins Vincent og prinsesse Josephine med til Aarhus.

Prins Joachim og prinsesse Marie fejrer ligeledes jul på det aarhusianske slot med deres børn. Hvornår de øvrige kongelige gæster kommer til byen, vides endnu ikke. 

Den kongelige familie skal fejre julen i de smukke omgivelser ved Marselisborg Slot. 
Den kongelige familie skal fejre julen i de smukke omgivelser ved Marselisborg Slot.  Foto: Axel Schütt - Ritzau Scanpix

Kongehusets tilknytning til Marselisborg og Aarhus går lang tid tilbage.

Aarhus by købte i 1896 Marselisborg, hvoraf et stykke af parken i 1898 blev skænket som en folkets bryllupsgave fra jyderne til det nygifte tronfølgerpar, prins Christian 10. og prinsesse Alexandrine. Som del af gaven opførte arkitekt Hack Kampmann i 1899-1902 det nuværende Marselisborg Slot, som blev tronfølgerparrets sommerresidens. 

Dronningen og prins Henrik overtog slottet i 1967 som en gave fra kong Frederik 9.

Se dronningens ankomst i videoen øverst på siden.