VIDEO: Glubske og sultne flyvere plyndrer og hærger på restauranter

03:09

VIDEO: Måger plager cafémiljøet ved åen i Aarhus, hvor restauratørerne frygter, at det på sigt kan ødelægge deres forretningsmodel, hvis der ikke gøres noget ved problemet.

Sultent våger de over området ved Åboulevarden i Aarhus, mens de venter på, at en af de mange uanende restaurantgæster i et kort sekund fjerner opmærksomheden fra deres tallerken.

Og så slår de til!

Læs også Ulv jager skrigende og skidende måger væk

Som et lyn fra himlen dykker de ned fra oven og sætter næbbene i en saftig burger eller en sprød portion fritter.

Åboulevarden er for tiden hårdt hærget af de mange måger, der ikke blot hapser mad fra gæsterne, men også skider på både gæster og restauratører. Restauratørerne frygter, at det på sigt kan ødelægge forretningen.

Vi har prøvet at skræmme dem væk med alt fra høje lyde til vandpistoler.

Anne Lee Robdrup, bestyrer, Cross-Café

- De er meget aggressive, så man kan komme gåede med noget mad i hånden, hvor de alligevel flyver ned og tager det, siger bestyrer på Cross-Café Anne Lee Robdrup til TV2 ØSTJYLLAND og fortsætter:

- Vi har prøvet at skræmme dem væk med alt fra høje lyde til vandpistoler. Men i princippet kan man gå hen og slå til dem. Der sker ikke noget.

Flyvende rotter kommer forbi

Og cafégæst Flemming Nielsen, der i dag havde lagt vejen forbi Åboulevarden helt fra Fredericia, bakker Cross-Café-bestyreren op i, at mågerne er problematiske.

Læs også Skrigende måger bekæmpes med en ræv bag øret

- Det er uappetitligt. Man forventer jo ikke på forhånd, at der kommer flyvende rotter forbi og tager ens mad, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Øverst i artiklen kan du se indslaget og få syn for sagen, men også få et bud på, hvorfor problemet er blevet så stort, og hvem der skal gøre noget ved det.