VIDEO: Folk stod i kæmpe kø for at bytte gaver i BR

Det er sørgeligt, at kæden lukker. Noget magi forsvinder, lyder det fra kunde

Der var kø igennem hele butikken, og den fortsatte flere meter ud i centret, da Fætter BR i Bruuns Galleri i Aarhus i dag åbnede dørene.

Tina Friis Storgaard var en af dem, der var mødt op for at bytte en julegave sammen med sin søn Carl på seks år.

Hun var overrasket over at køen var så lang, og at folk tog det så pænt.

Tina Friis Storgaard sammen med sin søn Carl på en cafe uden for Fætter BR i Bruuns Galleri.
Tina Friis Storgaard sammen med sin søn Carl på en cafe uden for Fætter BR i Bruuns Galleri. Foto: Sten Brøgger

- Da vi var på vej over mod butikken, kunne vi se, at der var kø ud af BR, men jeg synes faktisk, at folk tog det med godt humør - også de ansatte, siger Tina Friis Storgaard til TV2 ØSTJYLLAND.

- Jeg forventede, at det ville være værre, og at der ville være almindelig irritation. Men det var der ikke, siger hun.

Sådan så køen ud uden for Fætter BR i Bruuns Galleri dagen efter nyheden om, at selskabet bag er gået konkurs.
Sådan så køen ud uden for Fætter BR i Bruuns Galleri dagen efter nyheden om, at selskabet bag er gået konkurs.

Dårlig julehandel skyld i konkurs

Selskabet bag Fætter BR og Toys'R'US, Top-Toys, meddelte i går, at det er gået konkurs på grund af en dårlig julehandel og generel dårlig økonomi.

Top-Toy blev 30. november begæret under rekonstruktion, og som en del af planen har man afsøgt muligheden for frasalg, men det er ikke lykkedes at finde en løsning, fortalte selskabet i en pressemeddelelse.

- Vi var kommet langt, havde fået godkendt vores plan og har arbejdet i døgndrift på at skabe rammerne for en rekonstruktion af Top-Toy. Men i dag må vi erkende, at vi på grund af et svigtende julesalg ikke længere er i stand til at fortsætte rekonstruktionen, udtaler Top-Toys administrerende direktør, Per Sigvardsson.

VIDEO: Hør, hvad kunderne i Toys'R'US i Randers sagde til nyheden.

Magien er forbi

For Tina Friis Bisgaard er det ikke bare en nyhed om en virksomhed, der ikke klarede sig i en moderne virkelighed med utallige netbutikker. Det er mere personligt.

- Jeg synes faktisk, det er rigtig sørgeligt, fordi det er sådan et ikon for legetøj. Vi sang sange om Fætter BR, da jeg var lille, og når Carl ser det der Fætter BR-symbol, så sker der et eller andet, siger Tina Friis Bisgaard og tilføjer:

- Jeg synes, det er ærgerligt for børnene, at det hele bliver sådan noget netindkøb. Der kommer til at gå noget af den magi bort, som der er ved at gå og røre ved tingene og ønske sig ting.

BETYDNING FOR BUTIKKERNE