VIDEO: Balletskoene blev snøret og spritnye lokaler indviet

Efter en lang sommerferie kunne balletdansere på Ballet Akademiet i Aarhus endelig begynde at træne igen. Det skete i akademiets helt nye lokaler

01:42

Kedeldragt og sikkerhedssko var skiftet ud med trikot og balletsko, da Ballet Akademiet i Aarhus mandag indviede sine helt nye lokaler i den gamle boltfabrik i Mejlgade efter en lang sommerferie.

- Vi kan næsten ikke få armene ned, for her er blevet fantastisk dejligt. Og jeg glæder mig til, at mange danseglade, både talentbørn og børn der bare har lyst til at danse, kommer og tager hul på en ny sæson sammen med os, siger Iben Hutzelsider, underviser og leder på Ballet Akademiet i Aarhus, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Små sko, store drømme

Pigerne på balletskolen har længe set frem til at komme i gang med træningen igen. Det kunne mærkes på mandagens køretur derhen. 

Læs også Regentparret til ballet på Møllerup Gods

- Turen herned i dag har været lang. Der blev mange gange spurgt om, hvornår vi var der. De har glædet sig rigtig meget til at komme i gang med den her sæson, siger Jan Nedergaard, der er far til en af balletskolens elever, til TV2 ØSTJYLLAND.

Mathilde Vestergaard Dybro på 9 år er en af dem, der er dukket op til første træning efter sommerferien. Hun har danset ballet i to år og er en del af Det Kongelige Teaters talenthold. 

Læs også Ældre til bal: Dansen vækker minder

- Man lærer, hvordan man strækker foden ordentligt, hvordan man strækker benene, og hvordan man holder positionerne og sådan noget, siger Mathilde Vestergaard Dybro. 

Selvom hendes balletsko endnu er små, så er hendes drømme store. Hun håber, at hun en dag kan være med i forestillinger på Det Kongelige Teater.