VIDEO: Aktivisme på hverdagsniveau

Hverdagsaktivisme er med til at forme og udvikle byen, mener arrangør

02:10

I weekenden var der festival på Sydhavnen i Aarhus. Temaet var hverdagsaktivisme.

Omkring 10.000 mennesker var i løbet af weekenden forbi det gamle industrikvarter på Sydhavnen i Aarhus.

Her var der fokus på fænomenet hverdagsaktivisme, der handler om, hvordan man selv kan gøre noget aktivt for at løse hverdagens små og store problemer til festivalen Rethink Activism.

Læs også Åbent hus hos minkavler: Folk er en smule skeptiske når de kommer

250 forskellige arrangementer var med til at give deltagene på festivalen konkrete bud på, hvordan vi alle kan være med til at skabe forandring.

- Det er vigtigt at være hverdagsaktivist, fordi det er det, der former og udvikler byen. Og det er det, der får byen til at blomstre og blive et fællesskab, siger Helene Schvartzman fra Aarhus

01:32

Jakob Baungaard er hverdagsaktivist. I sin fritid har Jakob Baungaard fået kunstværker, en delebil og en stor legestation til landsbyen Mørke på Djursland. Han arbejder desuden på at starte et legetøjsbibliotek, et værktøjsbibliotek og et tøjbibliotek i Mørke. Se hele indslaget her:

Luk video

Handler på et problem

En hverdagsaktivist er en person, der handler på et problem eller noget som mangler i hverdagen og gør noget ved det. For eksempel til at gøre en forskel lokalt, hvor man bor.

Det er første gang, at Rethink Activism er blevet afholdt. Arrangørerne ved endnu ikke, om Folkefestivalen vender tilbage.

Øverst kan du se hele indslaget om festivalen med masser af eksempler på hverdagsaktivisme.