VIDEO: Aarhusianere jagtet af bjørn i Canada

De aarhusianske orienteringsløbere slap med skrækken, da de mødte sort bjørn

Orienteringsløberne Søren Bobach og hans søster Ida Bobach fik sig forleden en slem overraskelse, da de i sidste uge løb orienteringsløb i Whistler i Canada.

De to verdensmestre i orienteringsløb var rejst til Canada for at holde at foredrag om orienteringsløb på canadisk træningslejr, og herefter tog de en uges ferie, hvor de kørte rundt i Rocky Mountains.

- Vi havde talt om, at vi godt kunne tænke os at se en bjørn på et tidspunkt, nu hvor vi var derovre, siger Søren Bobach til tv2oj.dk.

Under turen besøgte de Sørens Bobachs gode kammerat i Whistler, og de tre besluttede sig for at løbe en træningstur i bjergene.

- Jeg løber først af sted, og allerede efter et par minutter kunne jeg høre noget bagved mig. Da jeg vender mig om, ser jeg, at en bjørn løber efter mig, siger Søren Bobach.

Søskendeparret der vil være verdens bedste

- Så jeg standser op, og da jeg står og kigger på den, så virker den egentlig mere nysgerrig end aggressiv. Men man er selvfølgelig bange, for man ved ikke, hvad den kan finde på, fortsætter han.

Søren Bobach sagde lyde, mens han kiggede direkte på bjørnen, så den forstod, at han er et menneske. Han har nemlig hørt fra canadierne, at de sorte bjørne sjældent angriber, hvis de ved, at det er et menneske, de står overfor.

- Og så råber jeg til min kammerat og søster, for jeg ved, at de vil komme lige efter mig, siger han.

På et tidspunkt vendte bjørn, om og løb direkte mod de to, men efter noget tid mistede den interessen for den lille gruppe.

- Vi tog vores ting, og så løb vi ned ad bjerget igen. Adrenalinen pumper jo godt rundt i kroppen, og nerverne sidder godt uden på tøjet, så vi havde ikke behov for at møde den igen, siger Søren Bobach.

Til daglig bor han og Ida Bobach i Aarhus, hvor de træner i klubben OK Pan.

Øverst på siden kan du se video fra mødet med bjørnen. Videoen er optaget af Søren Bobach med et GoPro kamera.

Retten i Aarhus politi byret byretten domstol

Mand idømt fængsel - narrede kvinde til sex

Skærmbillede 2021-04-16 kl. 08.24.05

Forsamlingsloft hæves: Teltbestillinger tikker allerede ind, fortæller udlejer

Gellerup boligblok

To Aarhussogne i fare for tvangsnedlukning

80_percent

play Biolog: Vi skal turde tro på, at dyrene kan passe sig selv

bil og josefine

Cykelsti stopper brat: Cyklister må køre på fragthovedåre

Omsorg (3)

Kolleger rørt til tårer: Hospice-sygeplejerske anerkendt med omsorgspris

Dagens mest læste