VIDEO: Aarhus sagde farvel til Kim Larsen

'Stemningen er fantastisk. Sammenholdet er fedt'

Der blev tændt lys og stillet øl frem til ære for Kim Larsen. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Flere tusinde mennesker deltog fredag aften i et aarhusiansk mindeoptog for nationalskjalden Kim Larsen, der søndag sov stille ind omgivet af sin nærmeste familie.

Arrangementet begyndte klokken 19 på Rådhuspladsen i Aarhus, hvor de mange fremmødte sang to fællessange efterfulgt af et minuts stilhed for Kim Larsen.

Læs også Kim Larsens kone takker for støtten efter musikerens død

Inden mindeoptoget gennem det centrale Aarhus gik i gang, kunne man høre, hvordan det lyder, når over 1000 mennesker synger Kim Larsens måske største klassiker, 'Om lidt'.

- Der var en enorm ro og respekt under fællessangen på Rådhuspladsen. Folk stod med deres egne minder, og mange fældede en tåre, da vi sang 'Om Lidt', siger TV2 ØSTJYLLANDS udsendte reporter, Michael Olesen.

01:01

VIDEO: Der var fællessang og flotte ord ved mindeoptoget for Kim Larsen i Aarhus. 

Luk video

Smøger og spontansang

Aarhus' viceborgmester, Camilla Fabricius (S), skulle have holdt en tale i forbindelse med arrangementet, men viceborgmesteren måtte af uvisse årsager aflyse.

Læs også 'Min far lever videre i Kim Larsens musik'

Det lod dog ikke til at genere de mange, mange Kim Larsen-fans, der havde medbragt alt fra bananer over fakler til smukke blomsterbuketter.

Det skal ikke være en sørgedag, for det er ikke i Kim Larsens ånd.

Steffen Petersen, medarrangør af mindeoptoget

I bedste Kim Larsen-stil var der mange, der drak en øl og røg en smøg under mindeoptoget gennem Aarhus midtby.

- Det er simpelthen så smukt at se folk komme gående gennem Strøget her i Aarhus. Stemningen er fantastisk. Sammenholdet er fedt, sagde en af de fremmødte, Maja. 

Aarhusianske Søren Juul havde en lidt speciel tilknytning til aftenens arrangement. Han havde nemlig tegnet portrættet af Kim Larsen på det sanghæfte, der blev uddelt. 

- Det var fedt, at folk bare brød ud i fællessang. Det giver kuldegysninger på den gode måde, sagde Søren Juul til TV2 ØSTJYLLAND.

Der blev hevet flere spændende ting frem fra gemmerne til mindeoptoget. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Koncert blev til mindeoptog

Det er to Kim Larsen-fans, Janni Sicko og Steffen Petersen, der har taget initiativ til arrangementet i Aarhus.

- Vi holdt et minuts stilhed, men folk var glade bagefter. Det skal ikke være en sørgedag, for det er ikke i Kim Larsens ånd, siger Steffen Petersen. 

Billedet her er fra en af Kim Larsens sidste koncerter - på Smukfest i Skanderborg den 8. august. Foto: Helle Arensbak - Ritzau Scanpix

Mindeoptoget skulle oprindelig have været en mindekoncert med mange tusinde deltagere, men den plan røg i skraldespanden.

- Det handler om, at sikkerhedsplanerne ikke kan nå at blive klar til på fredag. Det er den melding, vi har fået fra Østjyllands Politi, og det har vi selvfølgelig fuld respekt for, sagde medarrangør Jannie Sicko onsdag til TV2 ØSTJYLLAND.

Mindeoptoget skulle oprindelig have været en mindekoncert med mange tusinde deltagere, men den plan røg i skraldespanden. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Håber stadig på stor koncert

Arrangørerne har da ikke helt opgivet ideen om en stor mindekoncert for den danske nationalskjald. Ifølge Steffen Petersen forsøger de to at stable et arrangement på benene i næste måned.

Håbet er, at Thomas Helmig, Tina Dickow og Steffen Brandt vil optræde. Der er dog endnu ikke lavet aftaler med nogle af de tre musikere.

Kim Larsen sov stille ind søndag morgen omgivet af sin nærmeste familie. Det skete efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.

Læs også Horsensianere tændte lys for Kim Larsen: - Han står bag mange af vores sange

Søndag holder DR en stor mindekoncert på Rådhuspladsen i København, hvor Kim Larsens sange bliver nyfortolket. Koncerten bliver sendt direkte på DR1 fra klokken 19.30.

Kim Larsens bisættelse vil finde sted i absolut stilhed og helt privat, lød det i en pressemeddelelse fra musikerens impresario, Jørn Jeppesen.

Flere tusinde mennesker deltog fredag aften i mindeoptoget i Aarhus. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Arrangementet begyndte klokken 19 på Rådhuspladsen i Aarhus. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Arrangørerne har ikke helt opgivet ideen om en stor mindekoncert for den danske nationalskjald. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix