VIDEO: 71 tons tung helikopter-platform løftet på plads

En 71 tons tung helikopterplatform er blevet løftet på plads ved Aarhus Universitetshospital i Skejby

Tirsdag aften var en af de helt store kraner på arbejde, da en gigantisk stålkonstruktion på 71 tons blev løftet på plads ved Aarhus Universitetshospital i Skejby. Den store konstruktion skal fremover fungere som helikopterlandingsplads ved hospitalets Hjerteafdeling.

Ifølge Region Midtjylland var det Danmarks største mobilkran, der var tilkaldt for at klare det tunge løft, som også var det tungeste og mest komplicerede i hospitalets historie.

Helikopterplatformen er transporteret til det nye supersygehus i mindre stykker, hvorefter delene så er blevet samlet, inden den store konstruktion tirsdag aften blevet løftet på plads 15 meter over jorden.

Selve løftet tog kun cirka 15 minutter, men herefter skulle konstruktionen hænge i kranen i op mod ti timer, mens den bliver monteret, oplyser Region Midtjylland.

Da platformen var løftet på plads, tog det cirka ti timer at montere den.
Da platformen var løftet på plads, tog det cirka ti timer at montere den.

Helt klar til november

Nu venter arbejdet med at bygge et kontroltårn, som skal forbindes med platformen og en gangbro hen til hospitalet, så patienterne hurtigt kan fragtes ind til behandling. Kontroltårnet ventes at stå klar til september, og efter planen kan den første helikopter lande på den nye plads til november. 

VIDEO: Den 27. februar i år blev det nye supersygehus i Skejby officielt indviet

Platformen er en gave fra TrygFonden og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål, mens kontroltårnet med videre er finansieret af Region Midtjylland.

Helikopterlandingspladsen er ikke den eneste på det store hospital, som også er ved at etablere en på taget ved akutafdelingen.

I videoen øverst på siden kan du se noget af arbejdet med at løfte den store konstruktion på plads 15 meter over jorden.

åboulevarden

Sådan bliver reglerne for at gå på café og restaurant

Billede 17.04.2021 20.48.44

Biltræf endte med 70 sigtelser

Smukfest Christopher 2016

- Det er en stor udfordring, at der ikke er nogen plan for os, siger festival

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

Dagens mest læste