- Vi vil have en central park

Ny ungeborgmester har mange drømme for Aarhus

01:57

Foto: Aarhus Kommune / Colourbox. Collage: TV2OJ

1 af 2

Frederik Giragosian går i 1.g på Aarhus Statsgymnasium, men fra i dag kan også kalde sig borgmester.

Han er nemlig blevet valgt som borgmester for børn- og ungebyrådet i Aarhus Kommune, som har til opgave at påvirke byrådspolitikerne i sager, der har relevans for netop de helt unge borgere.

Det er langt fra en fremmed opgave for 16-årige Frederik Giragosian, at skulle sidde i børn- og ungebyrådet. Han har været medlem af det i tre år, og nu glæder han sig til at stå i spidsen for de unges kamp.

En af de sager, han vil kæmpe for, er, at Aarhus med tiden får en central park i byen.

- Byen bliver jo kulturhovedstad i 2017, og derfor synes vi, at Aarhus skal have en park ligesom newyorkerne har Central Park. Et sted med borde og bænke, hvor man kan holde koncerter, og hvor man kan slappe af med vennerne og læse lektier, siger Frederik Giragosian til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Af andre mærkesager fremhæver Frederik Giragosian ønsket om at få oprettet et ungekort for elever i 7., 8. og 9. klasse. Kortet skal fungere som et studiekort og skal give rabatter på både transport, bøger og andre studierelevante ting.

Det er første gang, at en gymnasieelev er blevet valgt som børn- og ungeborgmester.

Frederik Giragosian håber, at kunne bruge erfaringerne, når han engang er færdig med gymnasiet og skal i gang med en videregående uddannelse.

- Man bliver jo bedre til at stille op foran andre og holde tale og taler med politikere og magistrat. Det kan jeg også bruge, hvis jeg for eksempel vil være journalist, politiker eller noget andet, siger han.

Se mere om valget af den nye borgmester i videoen øverst i artiklen.