- Vi skal gøre det markant bedre

Kommune skal hjælpe flere indvandrere i arbejde

01:59

1 af 2

Statsministerens nytårstale om at sende flere indvandrere i nyttejob får en kølig modtagelse af bekæftigelses-rådmanden i Aarhus Kommune. Nyttejob i stort tal er ikke vejen frem, mener han. Han medgiver dog, at kommunerne skal hjælpe flere indvandre i arbejde.

- Vi skal gøre det markant bedre, og det handler altså både om sprog, det handler i høj grad om, at vi får taget hånd om hele familien, og så handler det altså også om at vi ude i virksomhederne bliver lidt mere opmærksomme på noget af den velkvalificerede arbejdskraft, der er i vores by, siger rådmand Thomas Medom.

I Aarhus er der langt større arbejdsløshed blandt indvandrere end blandt etniske danskere. Nyttejobs kan - i følge rådmanden - være vejen frem for nogle, men det kan også skabe nye problemstillinger.

- Vi har jo kategorien nyttejobs allerede, men hvis man pludselig skal gøre det i meget stort omfang, så står vi altså med den problemstilling, der handler om at man tager arbejdet fra nogen, der allerede har arbejde - og man presser lønnen ned for alle os andre,

I indslaget øverst kan du høre hvad arbejdssøgende Ilham Khalid Mohamed mener om nyttejob. Hun har boet i Danmark i 14 år, hvor hun har uddannet sig til pædagog.