- Vi har skærpet sikkerheden

Arla-ansat blev skudt i Saudi Arabien

Selv om en gruppe tilhængere af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) i en video tager skylden for en skudepisode i Saudi-Arabiens hovedstad mod en dansk Arla-ansat, får det ikke virksomheden til at øge sit sikkerhedsberedskab.

Den er nemlig i forvejen på højeste niveau, lyder det fra Arlas pressechef, Theis Brøgger.

- Arla ser på denne situation med stor alvor. Det gjorde vi, før denne her video kom frem. og det gør vi fortsat nu. Vi kører lige nu med maksimale sikkerhedsforanstaltninger, så vi har skærpet sikkerheden så meget, vi kan, siger Arlas pressechef Theis Brøgger til Ritzau.

Han vil ikke komme nærmere ind på, hvad de skærpede sikkerhedsforanstaltninger består af - netop af hensyn til sikkerheden for de ansatte. Men han fortæller, at Arla hjælper de lokale myndigheder så godt de kan med at få opklaret sagen.

- Vi er i tæt dialog med dem, der efterforsker hos de saudiske myndigheder. Også via den danske ambassade. Det er en efterforskning, der bliver ledt af de saudiske myndigheder, og dem har vi stor tiltro til, siger Theis Brøgger.

Skyderiet mod den danske Arla-ansat skete den 22. november, de han blev ramt i skulderen af skud i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh. Det skete, da han i bil forlod sin arbejdsplads.

Videoens ægthed kan ikke umiddelbart verificeres.