- Vi er vældigt stolte

Aarhus Havn glæder sig over det store containerskib

01:33

1 af 2

Det er med stolthed, at direktøren for Aarhus Havn i dag kan stå og kigge på verdens største containerskib, Mærsk Mc-Kinney Møller.

Siden i morges har havnearbejderne været i gang med at laste 1500 containere ombord på det store skib, som i alt kan fragte mere end 18.000 containere.

- Det er vi jo vældigt stolte af. Vi er jo glade for, at det stadigvæk er Aarhus Havn, der er centrum for containertransporten, siger Nicolai Krøyer, kundechef for Aarhus Havn, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kundechefen i Aarhus Havn understreger, at han er særligt glad for, at det netop er ruten mellem Europa og Asien, som Mærsk Gruppen har valgt at indsætte de nye, store Triple-E-skibe på.

Se: Se Mærks vej til Aarhus

- Den er vigtig, fordi den giver os direkte adgang til det asiatiske marked, siger Nicolai Krøyer, direktør for Aarhus Havn, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skibet Mærsk Mc-Kinney Møller er det første af en bestilling på 20 Triple-E skibe. De enorme skibe bliver produceret på Daewoo-værftet i Sydkorea. Det næste i rækken kommer til at hedde Majestic Mærsk og vil lægge til i København i perioden 23.-29. september.

Mærsk Mc-Kinney Møller sejler i aften videre fra Aarhus til Göteborg.