- Vi er taget som gidsler

Museumsåbning var ikke til glæde for alle

02:15

1 af 2

I dag slog det nye Moesgaard Museum dørene op for offentligheden. Og med offentlighedens indtog følger en masse ny trafik gennem et stille villakvarter. Og det vækker harme blandt beboerne:

- Nu bliver vi taget lidt som gidsler, fordi de ikke har deres infrastruktur i orden, siger Anders Pedersen, der bor på den ellers stille villavej Hamphøjvej, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Moesgård Allé, som går fra Oddervej, er nemlig blevet ensrettet. Så når gæsterne skal hjem igen er det enten gennem skoven eller gennem villakvarteret, hvor Anders Pedersen bor.

Der var ellers planlagt en ny vej til Moesgaard Museum fra Aarhus Kommunes side, men Natur- og Miljøklagenævnet har imidlertid sat en stopper for det, da de ikke ønsker, at der bygges nye veje i området, der er en fredet smeltevandsdal fra istiden:

- Vi har fået at vide, at det her er en midlertidig løsning, indtil de har lavet en permanent vej ud til Moesgaard Museum. Det er det, vi har fået at vide. Men vi kan så ikke vide, hvor lang tid det er, og hvor lang tid, der går, siger Anders Pedersen.

Se mere i videoen øverst på siden.