Veteranhjem mangler frivillige: Døgnbemanding umuligt

Veteranhjemmet i Brabrand mangler frivillige, og derfor kan man ikke holde døgnåbent, sådan som det oprindeligt var tænkt

Veteranhjem Midtjylland i Brabrand mangler mange frivillige. Så mange at de ikke kan holde døgnåbent. Det tvinger veteraner, der mangler et sted at sove til at søge på herberg i stedet for.

- Det er ærgerligt. Især fordi der er begyndt at komme rigtig mange brugere, og der er også nogle, der er begyndt at ringe, som kunne tænke sig bare en enkelt nat. Dem, der har brug for det her, de kigger ikke på klokken, siger Peter Bjørndal fra Tranbjerg, der selv er veteran.

Veteranhjemmet i Brabrand har åben fra klokken 10 til klokken 22 hver dag. Men det er ikke disse åbningstider, man håbede på, da man åbnede veteranhjemmet.

- Det koncept, som veteranhjemmet faktisk bygger på, det er, at der er åbent hele døgnet. Og det vil vi også rigtig gerne kunne her. Og det kræver simpelthen at vi er nogle flere til at byde ind på vagter om natten også i weekenden, siger Helle Precht, daglig leder af Veteranhjem Midtjylland i Brabrand.

Veteranhjemmet er indrettet, så der er flere rum, der kan bruges til overnatning. Derfor håber man på, at der kommer flere frivillige til, så man kan holde åbent om natten.

- Vores brugere har behov for at have et sted, hvor de kan gå hen og få tilbudt, at de kan være også om natten. Så derfor er det vigtigt, at vi får flere frivillige, så vi hurtigst muligt kan få døgnåbent. , siger Brit Korsgaard Madsen, der er frivillig på veteranhjemmet.

I øjeblikket er der 45 frivillige på veteranhjemmet. Målet er, at bemandingen til september vil være høj nok til at Veteranhjemmet  kan holde døgnåbent

 

Vintergækker

play Første forårsuge giver comeback til kulde og mulige snebyger

90414802_2842243999193987_995621003155472384_n

play Marie-Louise holder midnatsåbent: - Nu bliver jeg herre i eget hus igen

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

IMG_4408

Vinder MGP med sang om søster med handikap: - Jeg gad godt skrive en sang om de særlige

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo