Veteranhjem i Brabrand åbner snart

Folkene bag projektet arbejder på at få fundet frivillige og få de sidste godkendelser på plads

Siden i sommer har Fonden Danske Veteranhjem arbejdet på at få etableret et værested for soldater i Brabrand ved Aarhus.

Placeringen er for længst på plads, og nu ser det ud til, at det længeventede veteranhjem snart kan slå dørene op.

Det fortæller formand og feltpræst Peter Sporleder til tv2oj.dk:

- Vi håber, at vi kan åbne inden jul, siger han.

Det aarhusianske veteranhjem ligger på Edwin Rahrs Vej i Brabrand i en større villaejendom. Formålet er, at kunne hjælpe danske soldater som eksempelvis er hjemvendt fra krig med psykiske eller fysiske problemer.

Veteranhjemmet er det første af sin slags i Midtjylland. Der er i dag lignende hjem i Fredericia, København og Aalborg - og nu får Aarhus også et.

Feltpræst er ny formand for veteranhjem

Mangler frivillige

Fonden Danske Veteranhjem står for driften og finansieringen via andre fonde og sponsorer. I dag har veteranhjemmet netop modtaget 75.000 kroner i støtte fra Aarhus Kommune til at uddanne frivillige.

Ifølge formand Peter Sporleder er der brug for minimum 40 til 50 frivillige:

- Det er nødvendigt for, at kunne holde hjemmet døgnåbent. Derudover vil vi også gerne have folk til at stå for aktiviteter og til at hjælpe med at søge om penge hos fonde, siger han og fortsætter:

- Vi har stadig brug for flere frivillige i alle aldersgrupper. Det kræver bare, at man er voksen og gerne har noget livserfaring. Nogle er selv tidligere veteraner, mens andre er efterlønnere.

Inden hjemmet kan åbne officielt mangler der fortsat at falde nogle godkendelser på plads blandt andet vedrørende handicapforhold.