Vestjysk Bank koster staten

Staten har tabt 162 millioner på aktier

162 millioner kroner. Så meget har staten tabt på aktierne i Vestjysk Bank. Det viser en opgørelse, som Ritzau Finans har lavet efter tirsdagens slutkurs på 14 kroner.

Staten ejer en andel på 52,2 procent - eller 32 millioner aktier - i Vestjysk Bank.

Aktierne har en kostpris på 610 millioner kroner og kommer fra konverteringen af statslig gæld i Aarhus Lokalbank og Vestjysk bank samt fra tegningen af nye aktier i den sammenlagte bank.

Da Børsen lukkede mandag, havde aktierne en værdi af 448 millioner kroner til en kurs på 14 kroner.

Det betyder, at staten taber 162 millioner på aktierne alene.  Derudover har staten stadig en risiko på knap 1,2 milliarder kroner i såkaldt hybrid kapital i Vestjysk Bank - og en risiko i den gæld, som banken har hos finansiel Stabilitet.

Vestjysk Bank har efter en ny gennemgang af bankens lånebog nedskrevet udlån med yderligere 600 millioner kroner. Dermed kommer årets nedskrivninger og hensættelser til tab op på over en milliard kroner i år.

Finansminister Bjarne Corydon har dog stadig tiltro til Vestjysk Bank.

- Staten har som aktionær i Vestjysk Bank taget bestyrelsens dispositioner til efterretning, og jeg er tilfreds med, at bestyrelsen dermed handler aktivt for at skabe troværdighed om Vestjysk Bank, lyder det fra Bjarne Corydon i en pressemeddelelse.

- Det er efter min mening forudsætningen for, at Vestjysk Bank kan komme helskindet gennem de udfordringer, som banken står overfor.

Banken fyrede tirsdag den administrerende direktør Frank Kristensen som en konsekvens af nedskrivningen.