Vestas vil have flere kvindelige ingeniører

Kvindelige studerede på Aarhus Gymnasium inviteret på besøg hos Vestas

04:22

1 af 2

Mandag inviterede flere store virksomheder og uddannelser gymnasie-piger indenfor for at fortælle mere om den naturvidenskabelige karrierevej.

Én af virksomhederne, som i dag fik pige-besøg, var Vestas ved Aarhus.

Vindmøllegiganten er på jagt efter flere kvindelige ingeniører. Kun en fjerdedel af de nye ingeniørstuderende i dag er nemlig kvinder, og derfor var udelukkende piger fra Aarhus Gymnasium inviteret til Girls Day hos Vestas.

Håber på flere kvindelige ingeniører

I Vestas håber man, at en dag som denne kan være med til at få flere kvinder til at vælge uddannelsen ingeniør.

- Vi håber helt sikkert, at det her betyder, at der er nogle unge kvinder, som går herfra og har fået en oplevelse, men også en viden med sig, der kan være med til at afgøre hvilke valg, de træffer. Vi er meget, meget interesserede i, at der kommer flere kvindelige ingeniører, siger Kenneth Mølgaard-Pedersen der er global head of talent management i Vestas.

Studerende skal snart bygge satellitter

Khatere Saii, gymnasieelev på Aarhus Gymnasium, var mandag med sin klasse på besøg hos Vestas.

- Det kunne være interessant at se, hvad de arbejder med på Vestas. I dag får vi chancen for at komme ud og se hvordan det er at arbejde som ingeniør i sådan et stort firma som Vestas, Khatere Saii.

Det er tredje år i træk at eventen, der skal åbne pigernes øjne for ingeniøruddannelserne, løber af stablen.

Du kan se mere fra arrangementet hos Vestas og høre interviews med Kenneth Mølgaard-Pedersen og Khatere Saii i videoen øverst på siden.