Vestas-chefer undersøges

Politisag tager en dramatisk drejning

Efterforskningen af sagen mod den tidligere Vestas-finansdirektør Henrik Nørremark er nu udvidet.

En halvandet år gammel politisag mod den tidligere finansdirektør i Vestas Henrik Nørremark har taget en dramatisk drejning.

Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - kendt som bagmandspolitiet - har ifølge Jyllands-Posten besluttet at udvide efterforskningen mod et helt nyt spor, så den nu omfatter en stribe tidligere Vestas-chefer, der har haft private ekstraindtægter på at gøre forretninger i vindmøllebranchen.

Politiet undersøger, om de pågældende medarbejdere har misbrugt deres stillinger til at sikre egne privatøkonomiske interesser frem for Vestas.

- Jeg kan godt bekræfte, at det ser ud som om, der er nogle medarbejdere, som har haft deres egne selskaber, hvor de har drevet forskellige former for virksomhed, som kunne være i konflikt med Vestas' interesser, siger konstitueret statsadvokat og chef for bagmandspolitiet Henrik Helmer Steen.

Han tilføjer, at det endnu er for tidligt at sige, om også nuværende medarbejdere kan blive omfattet af sagen.

Se: Eks-direktør sigtet for mandatsvig

Vestas meldte i december 2012 tidligere finansdirektør Henrik Nørremark til bagmandspolitiet på grund af pengeoverførsler til Indien, og i løbet af de seneste uger er det kommet frem, at Vestas har indgivet en anden politianmeldelse i Tyskland på grund af en række transaktioner, der omfatter den tidligere direktør for Vestas Central Europe Hans Jørn Rieks.

Samtidig blev en håndfuld højt placerede chefer i Tyskland fyret.

Henrik Nørremark afviser, at der er noget at komme efter, mens Hans Jørn Rieks ikke vil kommentere sagen. Også Vestas er fåmælt, men bekræfter, at virksomheden har gennemført flere interne undersøgelser, efter at Henrik Nørremark og Hans Jørn Rieks er fratrådt.