Vestas-aktier stiger markant

Aktierne stiger 17 procent efter opjustering

Investorerne har for alvor fået troen tilbage på, at Vestas kan tjene penge. Vestas-aktien stiger fredag eftermiddag omkring 17 procent efter regnskab med opjustering.

Hvis niveauet holder, vil det være den største stigning siden 26. november 2012, hvor aktien lukkede med en stigning på 21 procent.

- Det, der er så overbevisende ved regnskabet i dag, er først og fremmest indtjeningskraften og opjusteringen. Og de tilkendegivelser vi får på, at der stadig er masser at komme efter på det amerikanske marked, hvad angår ordreindgang, siger Sydbanks senioranalytiker Jacob Pedersen.

Vestas-aktien har været i høj kurs fra åbningen af Københavns Fondsbørs fredag morgen, hvor aktien ret hurtigt lagde sig til rette med en stigning på omkring 10 procent.

SE: Skruer op for forventningerne

Men klokken 14.30 dansk tid åbnede det amerikanske aktiemarked, og interessen fra de amerikanske og andre udenlandske investorer er med til at sende Vestas en ekstra gang i vejret, vurderer Jacob Pedersen.

Med fredagens stigning i aktiekursen koster en aktie i Vestas omkring 235 kroner. Dermed har Vestas mere end tidoblet sin markedsværdi, siden aktierne skrabede bunden i november 2012 med 23,25 kroner.

Og Jacob Pedersen tror på, at aktien kan stige endnu mere, selv efter fredagens "kurs-come back".

- Regnskabet, vi har fået i dag, siger alt om, at en Vestas-aktie i nærheden af kurs 300 er mere rigtigt prissat end en Vestas-aktie i nærheden af kurs 200, siger han.

Vestas meddelte fredag morgen, at selskabet opjusterer forventningerne til årets omsætning fra mindst 44,6 milliarder kroner til nu op mod 52 milliarder kroner.

Også mål for pengestrømme og overskudsgrad løftes.