Verdens største sportsbegivenhed finder sted i nat

Selvom det ikke ligefrem er en dansk tradition, sidder mange østjyder oppe hele natten for at se Super Bowl - verdens største sportsbegivenhed.

Super Bowl er finalen i den amerikanske fodboldsæson. Og det er verdens største sportsbegivenhed. Foto: Larry W. Smith - Ritzau Scanpix

Det tager lidt mere end 14 timer at flyve fra Aarhus til Atlanta i USA. Men i nat bliver mange østjyske stuer og barer grundigt amerikaniserede, når Super Bowl – finalen i årets amerikansk fodbold-sæson – fløjtes i gang.

Læs også Flere deler bilen: - Ejerbiler koster og ruster

Og sportsbaren Sharks er et af mange steder, der lægger lokaler til et arrangement, hvor man kan komme og dele oplevelsen af finalekampen.

Jeg holder helt klart med Rams. Det er fordi min gode kammerat lige ved siden af mig holder med Patriots.

Niels Borup, fan af amerikansk fodbold

- Vi har 130140 personer tilmeldt til spisning til vores Super Bowl-arrangement. Der er væsentlig flere end på end almindelig søndag. Det er klart, at Super Bowl trækker. Men det er også maden, der trækker, for det hører sig jo til, siger Mikkel Enevoldsen, der er bestyrer på Sharks i Aarhus.

03:04

VIDEO: Mikkel Enevoldsen er bestyrer på Sharks i Aarhus, hvor de har noget mere travlt end på en normal søndag.

Luk video

Hvis man er på slankekur, så er det ikke til et Super Bowl-arrangement, man skal spise sin aftensmad. Maden består nemlig ikke ligefrem af fedtfattige salater med kildevand.

- Det, der hører sig til Super Bowl, det er jo hot wings, det er spareribs, vi har noget pulled pork, vi har lavet mac and cheese, som er macaroni og ost. Det er amerikanske ting, og det smager dejligt, siger Mikkel Enevoldsen til TV2 ØSTJYLLAND.

Maden er måske ikke sund, men den er amerikansk, og det passer lige ind i stemningen.

Når Los Angeles Rams møder New England Patriots i opgøret, bliver det altså for de flestes tilfælde på sportsbaren på fulde maver og med en stor fadøl i hånden.

Mad er godt, football er bedre

Selvom maden er vigtig, er der dog også tjek alt det andet, der skal levere en god aften til football-entusiasterne.

- Storskærmen er 150 tommer, og blandt andet Aarhus Tigers, byens amerikanske fodboldhold, kommer talstærkt og ser kampen, siger bestyreren.

For Niels Borup er Super Bowl en god måde at samles med vennerne på.

En af de knap halvandet hundrede gæster, der spændt sidder klar, er Niels Borup. Og han er klar til et brag af en kamp.

- Det er helt klart stemningen omkring amerikansk fodbold. Den er mega fed. Og så til Super Bowl når man kommer ind og får noget rigtig god mad. Det er bare en god anledning til at samles med alle kammeraterne, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom mange af de tilstedeværende har et hold, de har fulgt og elsket fra barnsben, kan man dog også vælge side i finalekampen af nogle lidt anderledes årsager.

Der er forsyninger nok til at sidde oppe hele natten og følge med i begivenheden.

- Jeg holder helt klart med Rams. Det er fordi min gode kammerat lige ved siden af mig holder med Patriots, siger Niels Borup med et grin.

Kampen bliver spillet i Atlanta i en ganske anden tidszone end den, Danmark befinder sig i, men i dansk tid er der kampstart klokken 00.30.

Og så bliver det ved længe. Meget længe.

Læs også Studerende i fare for at miste hørelsen - i et år og ni måneder

- Vi bliver til omkring klokken 05.00, alt afhængig af om kampen måske går i overtid, og det er der en chance for. Så kan det være, den bliver 05.30 eller 06.00. Så det er indtil morgentimerne, siger Mikkel Enevoldsen til TV2 ØSTJYLLAND.