Verden set fra gaden

Hjemløs samler penge ind til bogprojekt

18:10

1 af 2

46-årige Dave Rickerby er født og opvokset i England, men i dag lever og bor han på gaden i Danmark.

Aarhus er blevet hans nye hjem, og det hjem vil han gerne fortælle om i sin helt egen bog.

Gennem de seneste par år har han skrevet på en triologi. Nu er første bog ved at være klar, så derfor forsøger Dave Rickerby at samle penge ind for at få den udgivet:

- Det var oprindeligt et personligt projekt, skrevet af personlige grunde - for min egen skyld, en måde at bearbejde min fortid på. Men folk begyndte at vise interesse for projektet og tænkte at det måske kunne hjælpe mig ud af min situation, siger Dave Rickerby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Bogprojektet har blandt andet fået støtte fra borgmester Jacob Bundsgaard (S):

- Aarhus er en by af forskellighed, hvor der skal være plads til den enkelte uanset, hvor man kommer fra og hvilken baggrund man har. I vores by skal alle have mulighed for at vokse. Derfor er det naturligt for mig at støtte op om Kulturmarkts initiativ S(H)AVE Dave. Dave fortjener at vokse og at hans bog udgivet, siger Jacob Bundsgaard.

Donerer penge til bogprojekt

Med hjælp fra fænonmenet crowd-funding er Dave Rickerby godt på vej til at få samlet de 35.000 ind, som det kræver for at føre bogen ud i livet. Crowd-funding handler om, at almindelige mennesker donerer penge til projektet.

Bag sig har Dave Rickerby en kriminel fortid. Han har blandt andet siddet fem år i fængsel for bankrøveri. Bog bliver dog ikke et selvportræt af hans liv, men mere et indblik i hans erfaringer:

- Det er en kriminalroman om en englænder, der kommer til Danmark. På en måde har jeg blandet min engelske fortid ind i det, siger Dave Rickerby til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Du kan læse mere om Dave Rickerbys bogprojekt ved at klikke her.

Se eller gense TV 2 | ØSTJYLLANDs dokumentar om Dave Rickerby, som blev sendt den 26. maj 2011, øverst i artiklen.