Venteliste og nye grupper: Her vælter det ind med nye spejdere

Det er populært at blive spejder i Aarhus, hvor det vælter ind med nye medlemmer. Nu er det nødvendigt at oprette flere grupper, da hundredvis af børn er på venteliste.

På tværs af hele landet bliver flere og flere børn spejdere, men særligt omkring Aarhus er medlemstallene eksploderet. Det har de i den grad også mærket i Tranbjerg, hvor man siden juli 2020 har oplevet en stigning i antallet af medlemmer på over 70 procent.

- Det er en voldsom stigning, og nogen vil kalde det en milepæl at vi er kommet over 100 medlemmer. Det er dejligt, og vi er glade for, at der er mange, der har valgt vores tilbud til, siger Bent Sejersen, der er gruppeleder hos netop spejderne i Tranbjerg, til TV2 ØSTJYLLAND.

I juli 2020 var der 61 medlemmer fordelt på gruppens fem afdelinger, der er delt op efter alder. På landsplan har Det Danske Spejderkorps arbejdet strategisk med at skaffe flere medlemmer, men spørger man Bent Sejersen, har de lokale initiativer også en stor effekt.

For selvom de ikke er gået fra dør til dør eller reklameret vidt og bredt på hverken Facebook eller andre kanaler, dukker der fortsat nye medlemmer op.

- Vi tror, det handler om, at vi under hele corona-krisen har brugt mange ressourcer på at lave hjemmeaktiviteter til børnene. Og hver gang restriktionerne har tilladt det, har vi arbejdet hurtigt for at lave fysiske aktiviteter, og på den måde har børnene jo hørt om det fra hinanden, siger Bent Sejersen.

Der var glæde hos spejderne i Lystrup i slutningen af februar, da de fik at vide, at de i marts kunne genoptage deres udendørs aktiviteter.

Ventelister og nye korps på vej

I Tranbjerg har de endnu ikke nået et maksimum i antallet af medlemmer, men det er der andre, som har. I de 33 grupper omkring Aarhus, har der været en medlemsvækst på 11 procent.

Det vil sige, at over 300 børn er startet til spejder, mens 250 børn lige nu står skrevet op på en venteliste. Derfor er man altså også i fuld gang med at oprette nye grupper, så alle får muligheden for at blive spejder.

- Vi er glade for, at flere forældre ser, at børn har godt af at gå til spejder. Børn har krav på muligheden for at skrabe knæet, og det sker ikke i Minecraft. For at kunne følge med medlemsudviklingen har vi i de sidste par år startet flere nye spejdergrupper. I år sætter vi yderligere fokus på området og starter spejdergrupper i Aarhus, Skanderborg, Værløse, Amager Strandpark, Nordhavn og Sydhavnen i København. Det er her, der er størst efterspørgsel og vi vil sikre, at alle, der vil være spejdere, kan blive det, siger Mathias Lysholm Faaborg, der er spejderchef i Det Danske Spejderkorps, i en pressemeddelelse.

Udover stigningen i Tranbjerg, har blandt andet Risskov Piger oplevet en medlemstilgang på 18 procent, mens Hammeluglerne med 28 ekstra medlemmer er landet på en 42 procent stigning.