Venstrefløj: ORG er voldelig

PET overvåger højrefløjs-organisation 

Den hemmelige højrefløjsgruppe ORG, der har den aarhusianske forretningsmand Jesper Nielsen i spidsen, er voldelig. Det mener Demos, der arbejder med at registrere højrefløjens aktiviteter. Her er billedet af ORG ganske voldsomt, siger aktivt medlem i Demos, Petter Sommerfelt.

- Vi har kendt til dem i nogle år og kender dem som en voldsberedt organisation. Vi kender blandt andet til blogindlæg, der bekræfter, at de er rede til at gribe til vold, siger han til Ritzaus Bureau.

Blandt medlemmerne i ORG er en nu fyret politibetjent fra København, der i 2007 blev opdaget i at bruge politiets databaser til at fabrikere et register over aktivister på venstrefløjen. Han havde også klistermærker fra ORG liggende med teksten "Rigtige danskere skider på koranen".
 
Sagen blev til dels efterforsket af Politiets Efterretningstjeneste (PET), og her er man ifølge PET-chef Jakob Scharf opmærksom på den tidligere betjents tilknytning til den yderste højrefløj.

- Det forhold, at oplysningerne angiveligt blev indhentet til brug for et højreekstremistisk netværk, var og er fortsat genstand for PETs opmærksomhed, siger han i en skriftlig udtalelse.

Ledelsen i ORG har ikke ønsket at deltage i et interview, men forklarer i stedet i et indlæg i Politiken, at foreningen har set sig nødsaget til at have en "ikke-offentlig profil .

Årsagen er ifølge ORG, at man i Danmark bliver overfaldet, hvis man holder offentlige møder om "indvandrerkritiske emner".

Efter Politikens afsløring af den hemmelige forening onsdag varsler Redox, at man fredag formiddag vil offentliggøre en 100 siders rapport om ORG.