Venstre tvivler på lukning af sharia-råd: Vi er ikke naive

Sharia-råd i Gellerup vil også afgøre familiære tvister i fremtiden, frygter Bünyamin Simsek

04:50

1 af 2

Venstre-rådmanden Bünyamin Simsek tvivler på, at det nu er slut med at lade et sharia-råd i Gellerup afgøre familiære stridigheder i området.

På et hasteindkaldt møde søndag eftermiddag besluttede foreningslivet i Gellerup at nedlægge det sharia-råd, der hidtil har taget sig af familiære stridigheder.

Byrådet skal stemme om stormoske igen

Søndagens møde var kommet i stand på initiativ af rådmand for kultur og borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad (R).

Simsek: Man skal være naiv

Børn- og ungerådmand i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) giver dog ikke meget for dagens udmelding.

- Det er fantastisk, at et tv-indslag, der er lavet skjult, og et møde, som den radikale rådmand har taget initiativ til, medvirker til, at en gruppe mennesker lige pludselig vælger at fortolke deres religion på en helt ny måde og vil efterleve den på en helt ny måde.

- Jeg har den overbevisning, at man skal være mere end naiv, hvis man tror på det, siger Bünyamin Simsek til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Omstridt sharia-råd i det vestlige Aarhus bliver opløst

I TV 2s dokumentarserie 'Moskeerne bag sløret' har der den seneste uge været sat fokus på moskeerne i det vestlige i Aarhus, og søndag aften afslører dokumentarserien, hvordan et sharia-råd opererer i området.

Med til det hasteindkaldte møde var foruden rådmand Rabih Azad-Ahmad adskillige foreninger med både muslimske og danske repræsentanter fra Gellerupparkens bestyrelse samt blandt andre repræsentanter fra Fredens Moské og Grimhøjmoskeen.

Tager afstand fra sharia-råd

Ifølge Bünyamin Simsek er det stærkt kritisabelt, at der eksisterer et sharia-råd i det vestlige Aarhus:

- Jeg tager dyb afstand fra det. Det er med til at underminere vores retssamfund og vores retsstat, at der sidder nogen og rådgiver og dømmer og afgør nogle ting, som de slet ikke har forstand på og skal blande sig i. Det har vi dygtige uddannede mennesker til, og vi har et retssamfund, der skal afgøre den type sager, siger han.

Se hele interviewet med Bünyamin Simsek i videoen øverst i artiklen.