Venstre ønsker Mols-Linien flyttet hurtigst muligt

Venstres byrådsgruppe i Aarhus ser med bekymring på forurening på havnen

Efter TV 2 | ØSTJYLLAND søndag kunne fortælle, at nye målinger fra Det Økologiske Råd afslører en massiv partikelforurening fra Mols-Liniens færger, vil Venstre hurtigt have flyttet Mols-Linien.

- Vi er stærkt bekymrede i forhold til de miljømæssige konsekvenser, som Mols-Linien tilsyneladende har. Derfor vil det give god mening at flytte Mols-Linien hurtigst muligt, siger byrådsmedlem og politisk ordfører for Venstre Gert Bjerregård.

Undersøgelser afslører stor forurening på Aarhus Havn

I byrådet er der en politisk aftale om, at Mols-Linien inden 2020 skal flyttes til Østhavnen, der ligger længere væk fra beboelse. Men Venstre mener, at det skal ske tidligere.

- Vi håber, at vi kan samle opbakning til at få Mols-Linien flyttet allerede i 2017. Det vil også have positive konsekvenser for trafikafviklingen omkring Aarhus Ø samt det trafikkaos, som i dag hersker på kystvejen. Vi kan slå to fluer med et smæk, lad os hellere handle dag end i morgen, siger Gert Bjerregaard.

Efterspørger handling

Tilbage i 2014 den 11. maj fremsatte Venstres Byrådsgruppe et forslag om, at borgmesteren og Teknik og Miljø-rådmanden skulle indlede forhandlinger om at flytte Mols-Linien inden 2020. Det får nu Venstre til at efterspørge en forklaring på, hvad der er sket siden da.

- Der er nu gået 12 måneder fra fremsættelsen af forslaget og på den baggrund ønsker vi en orientering af byrådet om de konkrete tiltag, der har været iværksat på baggrund af forslaget samt få belyst, hvorfor sagen endnu ikke er kommet tilbage til byrådet fra borgmesteren og Teknik og Miljø, siger Gert Bjerregaard.

Rådmand: Ingen grund til bekymring

Den nye undersøgelse fik søndag ikke Teknik- og Miljørådmand, Kristian Würtz (S), til at bekymre sig.

- For det første så ligger det her sted (hvor undersøgelserne er lavet, red.) et godt stykke fra det sted, hvor der er beboelse, og så har vi også fra kommunens side fået foretaget nogle analyser, som vi har udarbejdet i dialog med Miljøstyrelsen, og de viser, at den forureningsgrad, der er dernede ligger solidt på den rigtige side af de grænseværdier, der er fastsat, sagde Kristian Würtz søndag i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Du kan se mere om sagen i vores nyhedsudsendelse på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften klokken 19.30.

Anne Sophie Nieman Jensen

Bekymret elevrådsformand: - Nogle sidder som zombier foran skærmen

minkgrave20201108-144030-L-1920x1281we

Aftale indgået om erstatning til minkavlere

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Pøt Mølle Frijsenborg Slotskro 1

playKromand presset af flytninger – frygter for den første tid efter genåbning

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder