Venligboerne oplever stor opbakning fra lokalsamfundet

Østjyderne vil gerne hjælpe de nytilkomne flygtninge

De mange nye flygtninge i landet har aktiveret mange private borgere, som ønsker at hjælpe de nyankomne med at føle sig velkomne i Danmark.

En af de hurtigt voksende private hjælpegrupper, der er opstået i kølvandet på flygtningekrisen, kalder sig Venligboerne, og de oplever stor opbakning.

- Det er lynhurtigt, at vi kan samle ind. Folk de er simpelthen så gavmilde, siger Helle Birk Hansen fra Skødstrup, der er en af venligboerne.

På de forskellige østjyske Venligboeres facebooksider dukker der hele tiden nye opslag op med tilbud om hjælp til flygtningene i området.

- Mange af dem har ingenting overhovedet. De har efterladt alt i deres hjemland, så det betyder rigtig meget. Vi ser børn blive glade for deres legetøj, og mødre der græder, fordi de er så taknemmelige over det, de har fået. Det betyder alt, siger Safiya Udengaard.

Venligboerne har faktisk modtaget så mange ting, at asylcentrene i nærområdet er ved at have nok ting. Men så går hjælpen videre til de flygtninge, der er flyttet fra asylcentrene.

- Lige nu har vi kontakt til nogle af de mænd, der allerede har fået lejlighed i Grenaa, og i de lejligheder er der ofte slet ingenting. Ellers hjælper de os med at få kontakt til andre familier, der har brug for hjælp, siger Helle Birk Hansen.

Se mere om Venligboernes arbejde i TV-indslaget øverst på siden.

test corona covid-19

Mobile testcentre bruges alt for lidt, mener regeringen - indkalder kommuner til hastemøde

Skærmbillede 2021-01-20 kl. 19.30.26

Østjysk virksomhed om præsidentskifte: - Vi ser frem til, at der kommer ro og kontrol

Jægergårdsgade

play Brand i Aarhus: Beboere blev evakueret

Anders Kühnau

Regionsrådsformand om fald i vaccineleverance: Ældre og sårbare kommer til at vente

politibil

Efter flere våbenfund: Politiet opretter to visitationszoner i Aarhus

Liva

Liva er både dansker og amerikaner: - Derfor er det her præsidentvalg helt specielt