Vender hjem til bjørnene

Basket-spilleren Nicolai Iversen vender tilbage til Bakken Bears

Årets spiller i dansk basketball, Nicolai Iversen, gør comeback hos Bakken Bears, når han i sæsonen 2011/12 og de efterfølgende to sæsoner spiller for bjørnene. Iversen har i de seneste to sæsoner spillet hos Svendborg Rabbits, hvor han i den forgangne sæson vandt sølv i kampen om Danmarksmesterskabet og pokalturneringen.

Den 205 cm høje Iversen er dansk landsholdsspiller og han ser frem til at gå i gang med sit tredje ophold hos bjørnene ? og komme hjem til Aarhus hvor det hele begyndte.
-  Grunden til mit skifte er en kombination af mange ting, hvor ikke mindst dét at jeg født og opvokset i Århus har haft stor betydning, siger han i en pressemeddelelse fra klubben. 

Bakken Bears sportsdirektør Michael Piloz ser frem til den kommende sæson med Iversen ved roret:
-   Det er for os en bevidst strategi at forsøge at hente de bedste danske spillere. Når årets spiller så bliver en dansker for blot anden gang de seneste ti sæsoner, så er det oplagt, at vi er meget tilfredse med at han bliver en del af vores trup, siger han. 

Nicolai Iversen fik sin basketballopdragelse i Hjortshøj-Egå Idrætsforening og efter et ophold i Aabyhøj, skiftede til Bakken Bears, hvor han debuterede i efteråret 2002. Det blev til en enkelt sæson hos Bears inden Iversen skiftede til tyske Tübingen, som han hjalp til at rykke op i 1. Bundesliga. Herefter fulgte en omtumlet sæson, hvor Iversen nåede at se hvordan basketball spilles i Spanien og Belgien inden han tog tilbage til Tyskland hos Heidelberg.

I 2005/06 spillede Iversen i Ungarn hos Dombovar og herefter fulgte en halv sæson hos Boncourt i Schweiz inden turen gik hjem til det andet ophold hos Bakken Bears. Nicolai nåede 1½ sæson i Aarhus inden italienske Aget Imola ventede. De seneste to sæsoner er så gået på fynsk grund hos Svendborg Rabbits, hvor Nicolai har været en af ligaens bedste spillere og var stærkt medvirkende til Danmarksmesterskabet i 2009/10.