Vejlukning tager ny drejning

Trafikgruppen i Skåde har opgivet dialogen med rådmand Kristian Würtz (S). De vil nu have borgmesteren i tale

Beboerne i området omkring Sandmosevej i Aarhus er utilfredse med, at vejen er blevet lukket for at øge fremkommeligheden på Oddervej. Og efter at en rapport fra Rambøll har sået tvivl om hvor meget lukningen af vejen overhovedet øger fremkommeligheden på Oddervej har Trafikgruppen i Skåde valgt at sende et åbent brev til borgmester Jacob Bundsgaard (S).

- Det gør vi fordi, vi har opgivet dialogen med rådmanden (for Teknik og Miljø, Kristian Würtz (S), red.). Vi har henvendt os et utal af gange, og nu håber vi, at borgmesteren vil gribe ind, siger Werner Kaihøj, talsmand for Trafikgruppen i Skåde til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Rapporten fra Rambøll konkluderer, at nettofremkommeligheden er negativ. Den besparelse på cirka et minut, der kan opnås fra Odder til Aarhus på grund af lukningen af Sandmosvej, bliver udlignet og mere til af den ekstra rejsetid, som de lokale beboere kigger på.

- Lukningen betyder nu, at der bliver kørt 340.000 ekstra kilometer om året i lokalsamfundet. Folks fremkommelighed er ikke øget, tværtimod, siger Werner Kaihøj.

Han beskylder kommunen for bevidst at prøve at pynte på en taber-sag.

Se: Rådmand: For hård retorik

- Aarhus Kommune har lavet en brøler med lukningen af Sandmosevej. Nu leder de med lys og lygte for en eller anden positiv effekt, de kan dokumentere, siger han om rapporten.

Til sidst i Rambølls rapport står der dog, at vejlukningen vurderes som et neutralt eller positivt tiltag for beboerne i området mellem Oddervej og Ny Moesgårdsvej. Den konklusion kan Werner Kaihøj kun grine af.

- Det er Rambølls egen antagelse og mavefornemmelse, og den har intet med virkeligheden at gøre. Det er bindegalt, det man har gjort, siger Werner Kaihøj.

Men hvis du vil acceptere Rambølls målinger om fremkommelighed, hvorfor så ikke deres konklusion om hvorvidt tiltaget er positivt eller negativt?

- Fordi det ikke har noget med virkeligheden at gøre. Tallene er virkelige. Rambøll har ikke på noget tidspunkt været ude hos os i lokalområdet og høre, hvad vi mener om sagen.

Se rådmand Kristian Würtzs svar på kritikken her