Vejarbejde halverer trafiknerve i flere uger

Industriferien er vejarbejdernes tid, og de næste tre uger er Grenåvej i Aarhus indsnævret for at arbejde med klimasikring.

Sommeren er højsæson for mange ting og også gerne vejarbejder, så det generer så få som muligt i hverdagstrafikken.

Og selvom man aldrig kan genere ingen, skal bilister, som skal på Grenåvej fra Risvang Allé, væbne sig med en portion tålmodighed. 

I ugerne 26-27-28 er der nemlig kun én vejbane åben i hver retning på strækningen på Grenåvej omkring krydset fra Risvang Allé, og selve udkørslen er spærret.

Vejarbejdet er en del af områdets klimatilpasning, som blandt andet skal sikre området mod stigende regnmængder og vandmiljøet ved stranden Den Permanente ved Riis Skov.

Aarhus Vand har i flere år arbejdet på klimasikringen i området Risvangen i det nordlige Aarhus. Dette er afslutningen på den klimatilpasning.

Vejen indsnævres med ét spor i hver retning i tre uger frem.
Vejen indsnævres med ét spor i hver retning i tre uger frem. Foto: Aarhus Kommune

Teknisk består denne sidste etape i at adskille regnvand og spildevand i et eksisterende bygværk, som er gravet ned under T-krydset, hvor Risvang Allé er spærret. Med adskillelsen ledes spildevandet separat til Marselisborg Renseanlæg, mens regnvandet via et bassin i Riis Skov ledes ud i Aarhus-bugten.

Det gælder perioden mandag den 27. juni til søndag den 17. juli, oplyser Aarhus Vand.

Bilister med ærinde i området skal følge omkørselsskiltene, mens øvrige bilister henvises til Ringgaden og Ringvejen.